Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 5. līdz 11. martam

© Publicitātes foto

7.lapa

Čaka un Liepiņa iedomu spoguļi

Otrdien, 8. martā, pulksten 19 Tukuma pilsētas Kultūras nams aicina apmeklētājus izbaudīt svētku vakaru, kurā izskanēs Aleksandra Čaka dzeja un Zigmara Liepiņa mūzika - muzikālā dzejas izrādē «Tu, bezgalība, savas acis tev sūtu».

Šis notikums uz skatuves pulcinās spožu mākslinieku ansambli - Latvijas Nacionālā teātra aktierus Agnesi Budovsku un Gundaru Grasbergu, grupas «Framest» solistu Miku Abaroniņu, «Jasmīnas kora» dziedātājus un instrumentālo grupu Romāna Vendiņa vadībā. Pie klavierēm - komponists Zigmars Liepiņš.

Muzikālā dzejas izrāde šādā mākslinieku sastāvā savu pirmizrādi piedzīvoja 2021. gada decembrī «Rīgas mākslas telpā». Programmas pamatā ir Aleksandra Čaka krājums «Iedomu spoguļi» un Zigmara Liepiņa dziesmu cikls izrādei ar tādu pašu nosaukumu.

Jaunības spirgtums, krogus dejas, lepnas un kaislīgas sievietes, ormaņi un šveicari - tik bezgalīgi plašs ir bijis Rīgas dzejnieka Aleksandra Čaka (1901-1950) poētiskais tvērums 20. gadsimta 30. gados. Čaka dzejas krājums «Iedomu spoguļi» tapis laikā, kad dzejnieks ir ierauts popularitāti skurbinošajos viļņos, svarīgi arī gluži personiski apstākļi - iepazīšanās ar nākamo dzīvesbiedri Anitu Bērziņu. Čaka acis ierauga daudz vairāk, bet viņa dzeja ir bezgalīga.

Dzejas un mūzikas vakara radošā komanda: režisore Zane Gargažina, sižeta autors - Andris Saulītis, mūzikas materiālu atlase - Agita Ikauniece-Rimšēviča.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!