Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 6 kultūras pasākumi līdz 4. martam

© Publicitātes foto

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt

Mārtiņa Freimaņa nepublicētās dziesmas

Šā gada februārī, kad aprit 45 gadi, kopš dzimis pāragri mūžībā aizgājušais dziedātājs un komponists Mārtiņš Freimanis, audiovizuālo ierakstu brīvpieejas portāls «Diva.lv» papildināts ar jauniem koncertierakstiem, tai skaitā ar Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltīto koncertstāstu «I am fine», kas tapis pagājušā gada nogalē Liepājas kultūras namā «Wiktorija».

Koncertstāstā iekļautas 12 dziesmas, ko Mārtiņš radījis agrā jaunībā, kad skolas laikā muzicēja ansamblī «Ilze» - vēl pirms izveidoja savu grupu «Tumsa» un kļuva par visā Latvijā pazīstamu mūziķi, savukārt koncertstāsta nosaukums ņemts no dziedātāja skolas laiku dziesmu klades, kura 90. gadu sākumā aizpildīta Aizputes vidusskolas audzēkņu rokrakstos un kuras beigās toreiz pusaugu Mārtiņš ierakstījis vārdus: «I am fine».

Koncertstāstu veidojusi daudzveidīga muzikālā komanda: Mārtiņa Freimaņa agrās jaunības laikabiedre Maija Kalniņa, grupas «Tumsa» taustiņinstrumentālists Normunds Kalniņš, kā arī mūziķi Ieva Tālberga, Roberts Dinters, Zanda Štrausa, Raitis Eleris, Kaspars Boroduško un Māris Zīlmanis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais