Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 26. februāra līdz 4. martam

© Publicitātes foto

3.lapa

Cīņa starp Dievu un nelabo

Publicitātes foto

Martā Jaunais Rīgas teātris (JRT) saviem skatītājiem piedāvās trīs pirmizrādes, turpinot uzdot lielos jautājumus un dziļāk ielūkoties šodienas Latvijas cilvēkos. Pirmā no tām būs Justīnes Kļavas luga «Desmit iemeslu apciemot Kauci» Gata Šmita režijā. Pirmizrāde - ceturtdien, 3. martā.

Izrāde vēsta par kādu jaunu tūrisma reportieri, kurš dodas lokālā izpētes braucienā, bet negaidītu pavērsienu rezultātā kļūst par dalībnieku cīņā starp Dievu un nelabo.

«Tā kā izrāde sākotnēji bija iecerēta kā viens no JRT aktieru kursa diplomdarbiem, vairums Justīnes Kļavas lugas varoņu ir divdesmitgadnieki. Stāsta ietvaros septiņi vēlīnie mileniāļi trīs vēlīno četrdesmitgadnieku pavadībā nonāk ārkārtējā situācijā. Visu iesaistīto izpratne par notiekošo tiek pakļauta nopietnam izaicinājumam. Izrādes žanrs ir gotiska komēdija, kas sniedz netipisku redzējumu par dzīvi mūsdienās, Latvijā,» stāsta jauniestudējuma režisors.

Izrādē piedalās: Baiba Broka, Jānis Grūtups, Andris Keišs, Elita Kļaviņa, Gerds Lapoška, Marta Lovisa, Matīss Ozols, Dāvids Pētersons, Lolita Stūrmane, Sabīne Tīkmane.

Scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece - Keita, komponists - Jēkabs Nīmanis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais