Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 26. februāra līdz 4. martam

© Publicitātes foto

2.lapa

Vēstījumi, maldi, mīti un sirdsapziņa

Publicitātes foto

Pēc gandrīz divu gadu pauzes uz Latvijas koncertzāļu skatuvēm atgriežas jauniestudējums spožajai un neaizmirstamajai Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperai «Kaupēn, mans mīļais». Pirmās divas izrādes būs skatāmas 26. februārī Jelgavas kultūras namā. Izsludināta arī papildizrāde Liepājā, 27. februārī.

Paspējis piedzīvot milzu atsaucību, jauniestudējums bija spiests iepauzēt.

«Šo izrādi esam parādā saviem skatītājiem. Ārkārtas situācijas dēļ bija jāatceļ pilnībā izpārdotās izrādes, un atkal saku paldies par sapratni mūsu skatītājiem un visai darba komandai. Lai arī vēl februārī nevaram strādāt ar pilnu jaudu, esam priecīgi atsākt darbus,» saka producents Aigars Dinsbergs, uzsverot, ka šajā izcilajā mākslas darbā iekodētie vēstījumi par mūsu sabiedrību, tās maldiem, mītiem un sirdsapziņu šodienas kontekstā ir kļuvuši vēl aktuālāki.

Koncertuzvedumā Kaupēna lomā iejūtas jaunais un talantīgais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks ir nemainīgi lieliskais Zigfrīds Muktupāvels, kurš izdzied nu jau par leģendām kļuvušos hītus, bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile.

«Šis darbs nav viegls, bet ļoti bagātinošs un liek domāt par tādām lietām kā laiks, atbildība un izvēle. To visu spēcīgu emociju veidā abi autori arī ielikuši šajā darbā. Tas aizkustina mani un zinu, ka tas aizkustinās arī skatītājus,» saka Raimonds Celms, kurš radījis jaudīgu, ļoti interesantu un daudzšķautņainu tēlu.

Jauniestudējumā piedalās arī Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis, Edvards Grieze, savukārt lielu pienesumu dod Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu un absolventu iesaiste. Viņu dziedātās kora un vokālās partijas, kā arī horeogrāfiskais izpildījums rada īpaši dinamisku, jaunības piesātinātu enerģētiku. Izrādē piedalās arī paplašināts instrumentālistu sastāvs Jāņa Lūsēna vadībā.

Koncertuzveduma režisore ir Paula Pļavniece, scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, vokālā pedagoģe Annija Putniņa.

«Šis ir jauns skatījums uz Māras Zālītes darbā iekodētajiem vēstījumiem par mūsu sabiedrību. Laikmets ir cits, un gados jaunā radošā komanda ir radījusi spēcīgu vēstījumu par vērtībām, kas liek katram no mums ieraudzīt savu atbildību un vietu kopējā tautas dzīves šodienas rakstā,» piebilst režisore Paula Pļavniece.

Koncertuzvedumu veidojusi «Producentu grupa 7».

Nākamās izrādes: Latgales vēstniecībā GORS (11. martā) un Rīgā, VEF kultūras pilī (13. martā).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais