Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 26. februāra līdz 4. martam

© Publicitātes foto

10.lapa

Slovākijas juvelierdarbu izstāde

Publicitātes foto

Trešdien, 2. martā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta Slovākijas mākslinieku Janas Mahatovas un Pētera Mahata juvelierdarbu izstāde «Prāta atbalss».

«Rotu mākslas nozarē abi juvelieri - gan atsevišķi, gan kopā - strādā jau kopš 20. gadsimta 90. gadu beigām. Abu radītie juvelierizstrādājumi skaidri parāda pāra kopīgo interesi par personīgo un kolektīvo atmiņu un ķermenisko ainavu. Jana un Pēters ir nepārprotami ierindojami starp Slovākijas vadošajiem juvelieriem. Savu starptautisko atpazīstamību abi ir mērķtiecīgi veidojuši caur pārstāvniecību specializētās rotu mākslas galerijās, nozīmīgām publikācijām, neskaitāmām izstādēm, simpozijiem un radošajām darbnīcām, ieskaitot dalību juveliermākslas ievērojamākajā pasākumā - Minhenes ikgadējā rotu mākslas nedēļā,» stāsta Slovākijas Nacionālās galerijas Lietišķās mākslas kolekciju kuratore Vjera Kleinova.

2. martā pulksten 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks izstādes prezentācija un tikšanās ar māksliniekiem. Tās laikā izstādes apmeklējums - bez maksas.

Izstāde Rotko centrā būs apskatāma līdz 10. aprīlim.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais