Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. februārim

© Publicitātes foto

2.lapa

Mīlestības un naida spēles

Publicitātes foto

Sestdien, 19. februārī, pirmizrāde Valmieras teātrī - savu satikšanos ar skatītājiem piedzīvos Edvarda Olbija luga Ineses Mičules režijā «Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?» ar Elīnu Vāni (attēlā), Mārtiņu Liepu un jaunajiem aktieriem Ievu Esteri Barkāni un Krišjāni Strodu stāsta centrā.

Kādā vēlā vakarā Džordžs un Marta, laulāts pāris pusmūžā, uzaicina ciemos universitātes kolēģi un viņa jauno sievu. Sākas dzīres, mīlestības un naida spēles, kuru noteikumus Džordžs un Marta ievēro kā svētu rituālu. Nežēlīgas asprātības, ar kurām apmainās nama saimnieki, negaidīti nomaina šķietami patiesi mīlestības atplaiksnījumi. Personības gaismas un ēnas puses, sapņi un nepiepildītas ilūzijas traucē lugas varoņiem uztvert realitāti tādu, kāda tā ir, liek ļauties dusmām un noliegumam. Taču ikvienā dzīvā būtnē ir labestības potenciāls, kuru tas var atmodināt, lai palīdzētu sev un citiem.

Scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece - Anna Heinrihsone, gaismu mākslinieks - Gatis Priednieks-Melnacis, kustību konsultante - Alise Putniņa.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais