Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. līdz 18. februārim

© Publicitātes foto

7.lapa

Svinga ēras karaļi

Publicitātes foto

Orķestrim «Rīga» šogad aprit 50. Svētku gadu orķestris iesāks februārī ar svinga mūzikas programmu un sezonas turpinājumā aicinās klausītājus uz diviem jubilejas ieskaņas koncertiem pavasarī, kā arī krāšņu galā koncertu rudenī. Katrs no tiem būs veltīts kādai nozīmīgai Orķestra «Rīga» darbības šķautnei.

Svētdien, 13. februārī, VEF Kultūras pilī skanēs džeza mūzikas programma «Svinga ēras karaļi».

Mūziku, kuras šūpojošie, bezrūpīgi pacilājošie ritmi bija tīkams patvērums no Lielās depresijas un arī Otrā pasaules kara laika realitātes, atskaņos Orķestra «Rīga» bigbends. Tā priekšā pirmoreiz stāsies Orķestra «Rīga» saksofonu grupas mūziķis, džeza mūzikas maģistrs un pedagogs Roberts Martinovskis.

Kopā ar bigbendu muzicēs pašmāju iemīļotais vokālists Daumants Kalniņš, džeza un soulmūzikas dziedātāja Sofija Rubina-Hantere (attēlā) no Igaunijas, instrumentālisti - izcilais džeza mūzikas pārzinātājs Indriķiss Veitners (klarnete) un latviešu jaunās paaudzes trompetists Kristians Kalva. Ar stāstiem, kas apvij tādas svinga ēras leģendas kā Benijs Gudmens, Djūks Elingtons, Lūiss Ārmstrongs, Kaunts Beisijs, Pegija Lī, Ella Ficdžeralda un citas, koncertā dalīsies Raitis Zapackis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais