Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. līdz 18. februārim

© Publicitātes foto

5.lapa

Kaspara Zemīša motīvs balsij un ģitārai

Publicitātes foto

14. februārī, savā dzimšanas dienā, mūzikas namā «Daile» Kaspars Zemītis pirmatskaņos koncertprogrammu «Motīvs balsij un ģitārai», kurā piedalīsies Intars Busulis, Kaspars Znotiņš, Rēzija Kalniņa, Renārs Kaupers, Elza Rozentāle, Daumants Kalniņš un Kaspara Zemīša ģimene.

«Dziesmas rakstīt mani iedvesmojusi dzeja un sadarbība ar lieliskiem cilvēkiem, Rēzija Kalniņa (attēlā) mani iepazīstināja ar Rudītes Losānes sievišķīgo un ticības pilno poēziju, Kaspars Znotiņš ar Ulda Leinerta, Pētera Brūvera, Jura Kunnosa un Ulda Bērziņa bohēmiski filosofisko trakumu. Alfrēds Krūklis, vienkārši, - no mazas grāmatiņas plauktā. Valdis Atāls man piezvanīja, bet dziesmu ar Imanta Ziedoņa vārdiem iedzīvināja mana sieviņa Anda. Un kā, nu, bez tautasdziesmas vārdiem un Esi man blakus - dziesmas, kuras teksts radās sarunās ar Renāru Kauperu, manu ģimeni un nometnes Labadaba dalībniekiem. Leona Brieža dzeju tuvu man padarīja laime pazīt šo patīkamo, laipno un cilvēcīgo personību. Tā, nu, radies «Motīvs balsij un ģitārai» - daļiņa no manas dzīves,» tā Kaspars Zemītis.

Klausītāji jau tagad var noklausīties un noskatīties pirmo albumā iekļauto dziesmu «Viegli» Renāra Kaupera un Andas Zemītes izpildījumā:

Par dziesmas «Viegli» tapšanu Kaspars Zemītis stāsta, ka dzejolis uz viņu skatījās un ļoti ātri atnāca melodija, noskaņa. «Dziesma ilgi bija tikai uz papīra, mana sieviņa Anda teica: «Es gribu to dziedāt, būs skaisti.» Kompaktā dzejas forma prasīja dubultu izvedumu un es nolēmu - tas būs duets. Paši svarīgākie vārdi - nesaki man, ka grūti laiki. Pasaulei patīk, ka viegli iet. Pieliec man roku mazliet.» Dziesmu var noklausīties «Spotify» un citās digitālajās vietnēs.

Tās video tapa sadarbībā ar «KameraZ» filmēšanas komandu: Kaspara Zemīša dēlu operatoru Kārli Zemīti, operatoru Aleksandru Okonovu un video režisori Unu Cekuli.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!