Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 8 kultūras pasākumi līdz 18. februārim

© Publicitātes foto

6.lapa

Mākslas darbu izstāde ēkas logā Grīziņkalnā

«IRMA Collaborative» atklāj rīdziniekiem un pilsētas viesiem jaunu iniciatīvu, dodot iespēju aplūkot mākslu pilsētvidē - ēkas logā. Maikla Rodžera instalācija «Logs mākslai» būs apskatāma līdz 30. martam Pērnavas ielā 60 (no J. Asara ielas puses).

Amerikāņu mākslinieka Maikla Rodžera instalāciju «Arhīvs» veido dažādi mākslinieka izvēlēti attēli, kuri radīti neparastā tehnikā - stikla mākslai pārkāpjot ierastā robežas un eksperimentējot ar jauniem materiāliem un efektiem. Tā ir bišu vaskā mērcēta grāmatu lapu kolekcija, kurā apkopoti mākslinieka intuitīvi izvēlēti mitoloģiskie tēli, dabas motīvi un cilvēka ķermeņa anatomija. Mākslas darbs ir radīts mazāk zināmā vitreogrāfijas tehnikā - stikla loksnē iegravētas kompozīcijas krāsains atspiedums papīrā.

Izstāde biedrības «IRMA Collaborative» studijas logā aicina garāmgājējus pievērst uzmanību kvalitatīvai mākslai ārpus ierastām vietām un izbaudīt to visiem pieejamā veidā - pilsētvidē.

Logs mākslai ikdienā būs apskatāmi gan pieredzējušu, gan jauno mākslinieku darbi.

«IRMA Collaborative» ir starptautiska biedrība, kuras kodols ir mākslinieku Ingunas Auderes un Maikla Rodžera radošs tandēms. Biedrība darbojas trīs virzienos: jaunrade, izglītība un mākslas menedžments, un izstrādāto projektu galvenais fokuss ir sadarbība. Tā kā abu mākslinieku viens no izteiksmes līdzekļiem ir stikls, tad šie projekti ir saistīti ar ideju par stikla daudzpusīgu izmantojumu mākslā, tam piešķirot gan metaforas īpašības, gan liekot kļūt par iedvesmas avotu un nozīmīgu atribūtu starpdisciplinārās aktivitātēs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!