Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 8 kultūras pasākumi līdz 18. februārim

© Publicitātes foto

5.lapa

Vērienīga divu māsu gobelēnu izstāde

Publicitātes foto

Dundagas pilī skatāma vērienīga Zentas Loginas un Elīzes Atāres gobelēnu izstāde «Rozā raķete».

Zentas Loginas (1908-1983) mākslas darbiem ar Visuma ainu vīzijām padomju laikos tika piekārta abstraktās mākslas birka, un līdz izstāžu zālēm šie darbi nenonāca.

Tad viņas māsa Elīze Atāre (1915-1993) iemācījās aust, lai šos kosmiskos metus savā oriģinālajā autortehnikā iestrādātu gobelēnos un tie varētu tikt eksponēti no padomju ideoloģijas brīvākajās tekstilmākslas izstādēs.

Tomēr Zentas Loginas vārds pilnā apmērā izskanēja tikai viņas piemiņas izstādē, kas arī bija viņas pirmā personālizstāde. To četrus gadus pēc māsas aiziešanas mūžībā sarīkoja Elīze Atāre Rīgas Sv. Pētera baznīcā (1987). Lai redzētu šo izstādi, cilvēki stāvēja garā rindā, tik pārsteidzoša bija Zentas Loginas daiļrades iepazīšana, kas skatītājus «mudināja apzināties savas esības īsteno būtību, savu saistību ar Visumu» - toreiz rakstīja Elīze Atāre.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!