Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 29. janvāra līdz 4. februārim

© Publicitātes foto

6.lapa

Hiphops un Latvijas Radio bigbends

Publicitātes foto

Svētdien, 30. janvārī, Koncertzālē «Cēsis» gaidāms koncerts, kurā viens no hiphopa pamatlicējiem Latvijā Ozols sastapsies ar Latvijas Radio bigbendu, atskaņojot dziesmas no repera soloalbumiem jaunās aranžijās. Koncertā uzstāsies arī dziedātāja Kristīne Prauliņa.

Koncertzā Cēsīs skanēs populāras dziesmas no dažādiem repera albumiem, kas izdoti kopš 2000. gadu sākuma, kad Ozols sāka savas skatuves gaitas kā solomākslinieks. 2001. gadā nāca klajā albums «Cieņa un mīlestība». Pēc gada mākslinieks izdeva albumu «Augstāk, tālāk, stiprāk», kura populārākais hits «O.Z.O.Ls» izskanēs arī šajā vakarā. «Superhaips» iekļauts 2015. gada albumā «Atpakaļ nākotnē», bet pēdējos gados popularitāti guvuši hiti «Stils» un «Personības rekords».

Ozols atzīst, ka šī viņam būs jauna pieredze, taču par veiksmīgu rezultātu viņš nešaubās: «Es ceru, ka koncertā klausītājiem spēsim nodot īpašu enerģiju un emocijas. Lokālais hiphops satiekas ar Latvijas Radio bigbendu… Un jūs sakāt, ka brīnumi nenotiek?»

«Varētu likties, kas gan ir kopīgs Ozolam un bigbendam? Taču džezam un hiphopam kopējā ir gana daudz, kaut vai tīri vēsturiski - abi žanri radušies ļoti līdzīgos apstākļos. Nereti hiphopa dziesmu pavadījumos saklausāmas džeza mūzikai raksturīgās harmonijas un ritmi, un man būtu ļoti grūti iedomāties kādu mūsdienu džeza mūziķi, kas nebūtu ietekmējies no hiphopa,» tā par šo unikālo sadarbību saka Lavijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags.

Visas Ozola dziesmas izskanēs jaunās skaņās, tās bigbenda sastāvam aranžē pianists un komponists Ritvars Garoza.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!