Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 6. līdz 12. novembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

Intars Rešetins par dzīvi komandantstundas laikā

Publicitātes foto

Laikā, kad diennaktī par nelikumīgu pārvietošanos aizturētie tautieši jau mērāmi simtos, režisors Intars Rešetins piedāvā humoristisku īsfilmu «Naktsmaiņa jeb darbs paliek darbs», kas vēsta par to, kā dažādi personāži mēģina shēmot ierastās shēmas arī strikta «lokdauna» ietvaros.

«Gatavojoties savai pirmajai spēlfilmai, kuru rakstām kopā ar Zani Zustu un Egīlu Šņori, nolēmām Latvijas iedzīvotājiem dāvināt mazu nogriezni no topošās traģikomēdijas. Lai paskatītos uz kādu situāciju no malas, mēs, mākslinieki, nereti izmantojam sev pieejamos līdzekļus, darot to, ko darām vislabāk - radot. Pieļauju, ka gaumīgs humors par to ārprātu, kurā šobrīd atrodamies, ir tas, kas šodien mūs mazliet var iepriecināt un neļaus ieslīgt vēl lielākā bezcerības okeānā! Turamies!» aicina īsfilmas idejas autors, scenārists un režisors Intars Rešetins.

Īsfilmā piedalās aktieri Ģirts Krūmiņš, Imants Strads, Jurģis Spulenieks, Gints Andžāns un Sanda Dejus.

Filmas autori cieši piekodina ievērot visas epidemioloģiskās drošības prasības un pēc noteiktā laika apkārt neklaiņot, kā arī būt iecietīgiem vienam pret otru un, protams, vakcinēties, lai dramatiskās situācijas paliek ekrāniem, nevis ikdienai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais