Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 6. līdz 12. novembrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Izrāde ar noteikumiem

Publicitātes foto

Trīs vakarus - no 11. līdz 13. novembrim - pulksten 18 tiešsaistē «Zoom» platformā būs iespēja pieredzēt horeogrāfa un scenogrāfa Dmitrija Gaitjukeviča izrādi ar noteikumiem «Atved mani mājās».

Vai esat kādreiz domājuši, ko nozīmē uzņemties atbildību par citu cilvēku?

Izrāde «Atved mani mājās» ir sava veida spēle, kurā skatītājs tiek aicināts uz mirkli uzņemties atbildību un sajust savas rīcības sekas. Katram skatītājam būs iespēja izdarīt izvēli un pieņemt lēmumu, tādējādi veidojot, virzot un ietekmējot izrādes gaitu.

Darbs tapis 2020. gadā kultūrtelpas «Točka» īstenotās laikmetīgās dejas rezidenču programmas ietvaros un šogad piedzīvo savu pirmizrādi virtuālajā vidē.

Koncepcija - Dmitrijs Gaitjukevičs, izpildījums - Aldis Liepiņš, asistentes - Elīna Gaitjukeviča un Maija Sukute, izrādes menedžere - Anna Ulberte.

Dmitrijs Gaitjukevičs 2020. gadā ir ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra grādu audiovizuālajā mediju mākslā, scenogrāfijā. Horeogrāfs, laikmetīgās dejas metodiķis, kursa vadītājs un pasniedzējs PIKC «Nacionālās Mākslu vidusskolas» Rīgas Baleta skolā, profesionālās izglītības programmā «Laikmetīgā deja». Kopš 2007. gada pasniedz laikmetīgo deju grupā «Ritms».

Mākslinieks ir saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp «Spēlmaņu nakts» balvas nominācijā «Sasniegums laikmetīgajā dejā» - 2013. gadā par izrādi «Inside», 2015. gadā par izrādi «Atgriešanās» (horeogrāfe - Elīna Gaitjukeviča).

Dimitrija un Elīnas Gaitjukevičas kopīgi veidotā izrāde «Otrā pusē» pērn saņēma «Dejas balvu 2019/2020» kategorijā «Laikmetīgās dejas iestudējums».

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais