Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. oktobra līdz 5. novembrim

© Publicitātes foto

4.lapa

LNSO digitālā koncertzāle

Publicitātes foto

Laikā, kad ārkārtas situācijas dēļ klātienes kultūras notikumi ir atcelti, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) turpina mūzikas mīļotājus priecēt digitāli, piedāvājot baudīt spilgtāko koncertu ierakstus «LNSO digitālajā koncertzālē».

Ikvienam sev ērtā laikā bez maksas ir iespēja skatīties gan iemīļotus koncertus, gan līdz šim neredzētus LNSO koncertu ierakstus. Jaunākais no tiem - LNSO 96. sezonas atklāšanas koncerts ar franču diriģenta Žana Kloda Kazadesī (attēlā) dalību, kuru skatītāji klātienē pirmo reizi piedzīvoja vien pirms divām nedēļām.

LNSO direktore Indra Lūkina skaidro, ka šāds alternatīvs koncertu pasniegšanas veids rasts pagājušogad, cenšoties dot iespēju plašākai auditorijai koncertus skatīties attālināti. Kopš tā laika projekts mērķtiecīgi attīstīts.

«Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestā ārkārtas situācija liedz notikt kultūras pasākumiem klātienē. Tā kā nevēlamies zaudēt saikni ar saviem klausītājiem un vēlamies sniegt kādu pozitīvu pārdzīvojumu ikvienam, jau pandēmijas pirmajā mēnesī izveidojām «LNSO digitālo koncertzāli». Skatītājiem piedāvājam mūsu labāko koncertu videoierakstus, un koncertu klāsts tiek regulāri papildināts. Neesam aizmirsuši arī par jaunākajiem skatītājiem - viņiem domāti koncerti no cikla «LeNeSOns» un muzikālā izrāde «Zenīts»,» stāsta Indra Lūkina.

«LNSO digitālajā koncertzālē» kultūras cienītāji var baudīt arī tiešraides:

4. novembrī tiks raidīts koncerts «LNSO, Vāgners un Brukners» ar lietuviešu diriģenta Gintara Rinkēviča un solistes Ievas Prudņikovaites dalību;

11. novembrī - jauniešiem un simfoniskās mūzikas entuziastiem veltītais «Simfoniskais hits ar Goran Gora. Sibēliusa Sestā un Dārziņa «Melanholiskais valsis»».

LNSO digitālā formātā turpina piedāvāt arī «LNSO podkāstu». LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis un orķestra mākslinieciskais padomnieks Andris Poga aicina kompānijā viesi, kas ne vienmēr saistīts ar mūzikas pasauli, lai aprunātos par kultūru, filozofiju un pasaules uztveri kopumā. Iepriekš sarunās piedalījušies: režisors Viesturs Kairišs, mākslinieki Krista Dzudzilo un Reinis Dzudzilo, psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs, teologs Indulis Paičs, vīnzinis Aigars Nords un daudzi citi. Podkāstu var klausīties vietnē «Spotify» un LNSO mājaslapā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!