Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 7 kultūras pasākumi līdz 1. oktobrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Kamermūzikas koncerts Marka Rotko mākslas centrā

Publicitātes foto

Sestdien, 25. septembrī, pulksten 18 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks šī gada pirmais kamermūzikas koncerts - «Ceļojums mūzikā...».

Svinot Daugavpilī dzimušā abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko (1903-1970) dzimšanas dienu, Rotko centrs ir sarūpējis dāvanu pilsētniekiem un pilsētas viesiem - šī gada pirmo kamermūzikas koncertu mākslas centra telpās.

Laikā, kad ceļošana ir ierobežota, mākslas un mūzikas mīļotāji aicināti doties skaņām apvītā ceļojumā. Ceļš vedīs pie Melnās jūras krastiem Rumānijā, cauri idilliskajām Ungāru lauku ainavām uz saulaino Itāliju un karstasinīgo Argentīnu. Paviesoties arī 20. gadsimta Amerikas Savienotajās Valstīs un mūsdienu Lielbritānijā, taču neaizmirst arī par mūsu pašu skaisto zemi - Latviju.

Kamermūzikas koncertā «Ceļojums mūzikā…» uzstāsies flautistes Dārta Stašāne un Viktorija Krilova, vijolnieks Ingus Grīnbergs un pianiste Elīna Bambāne.

Programmā: Edgars Varēze - «Density 21.5» solo flautai, Alfredo Kazella - «Siciliāna un Burleska» flautai un klavierēm, Jēkabs Mediņš - «Rapsodija» flautai un klavierēm, Bēla Bartoks - «Rumāņu dejas» vijolei un klavierēm, Francis Doplers - «Ungāru pastorālā fantāzija» flautai un klavierēm, Jans Klarks - «Maya» 2 flautām un klavierēm un Astors Pjacolla - «Fuga Y Misterio».

Uzmanību!

Uz pasākumu aicināti skatītājus ar derīgiem Covid19 pārslimošanas/vakcinācijas sertifikātiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais