Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. septembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Karstasinīgs Andalūzijas flamenko

Publicitātes foto

Sestdien, 4. septembrī, pulksten 19 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» ar ugunīgu flamenko priekšnesumu uzstāsies ansamblis «Antonio Andrade Flamenco Company» no flamenko dzimtenes Seviljas Spānijā.

Flamenko maģiju Liepājā uzburs divi pasaulslaveni ģitāras meistari - Antonio Andrade un Migels Sotelo, kuru spēli krāšņos kaismīgi dziedātāji un dejotāji.

Spānijas dienvidos ir teiciens: «Kas runā par ģitāru, tas runā par Andalūziju.» Spāņi uzskata, ka tieši ģitāra ir flamenko iedvesmas avots. Ģitāristam ir jābūt improvizācijas meistaram, un panākumi ir atkarīgi tieši no viņa spēles.

Uz «Lielā dzintara» skatuves izcilajiem flamenko ģitāristiem Antonio Andradem un Migelam Sotelo pievienosies dziedātāji Pablo Oliva un Sonja Kortesa, kā arī dejotāji Ursula Moreno un Hosē Galvanjs.

Visus sešus flamenko māksliniekus apvieno «Antonio Andrade Flamenco Company» ansamblis, kurš pirms teju 20 gadiem sevi pieteica kā liela formāta flamenko balets. Kopš tā laika grupu visspilgtāk raksturo tieši flamenko tradīcijā sakņota andalūziešu deja.

Kompānijas līderis ir pasaulslavenais flamenko ģitārists Antonio Andrade, kurš savā ilgstošajā starptautiskajā karjerā ir izveidojis neskaitāmus flamenko dejas uzvedumus. Koncertā īpaši Liepājai veidotajā programmā sadarbībā ar savu skatuves partneri, ģitāristu Migelu Sotelo viņš demonstrēs flamenko ģitāras krāšņo daudzveidību un bagātīgās muzikālās intonācijas.

Ģitārists atklāj: «Kamēr ar vienu ģitāru var sasniegt debesis, ar divām - Visumu». Ar savu tradicionālo un ļoti personisko ģitārspēles stilu Andrade sasniedz klausītājus tieši tur, kur mājo flamenko - cilvēku sirdīs. Mākslinieki sola, ka koncertā publika sajutīs spēcīgo Andalūzijas vasaras svelmi, izstaigās tās skaistos baltos ciematus un iepazīs gan andalūziešu cilvēku radīto prieku, gan sāpes.

«Antonio Andrade Flamenco Company» līdzdibinātāja ir pieredzes bagātā, karstasinīgā flamenko dejotāja Ursula Moreno no Malagas, kuru dejojam būs iespēja redzēt arī Liepājā. Pasaulei Moreno sevi pierādījusi gan kā nepārspējamu flamenko dīvu, gan horeogrāfi, māksliniecisko vadītāju un flamenko tradīcijas tālāknesēju. Spāņu laikraksts «El Mundo» norādījis: «Ar Ursulu Moreno flamenko nākotne ir drošās rokās!»

Video: Antonio Andrades un Migela Sotelo saspēle ar kaismīgo flamenko dejotāju Ursulu Moreno

Uzmanību!

Koncertu var apmeklēt tikai personas, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19 infekciju. Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, bet apmeklētājiem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju. Apmeklējot pasākumu, katram apmeklētājam pie ieejas jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs Covid-19 digitālais sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais