Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. septembrim

© Publicitātes foto

7.lapa

Noslēpumiem apvītā vampīru pasaule

Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā opera un balets jauno sezonu sāks piektdien, 10. septembrī, kad pirmizrādi piedzīvos horeogrāfa Kšištofa Pastora balets «Drakula» ar Vojceha Kilara mūziku.

Krāšņais, neoklasiskais balets tapis pēc Brema Stokera pasaulslavenā romāna motīviem. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš, kostīmus un scenogrāfiju veidojuši Čārlzs Kjūsiks Smits un Fils R. Danielss.

Īru rakstnieka Brema Stokera 19. gadsimta nogalē sarakstītais romāns «Drakula» ir iedvesmojis māksliniekus jaundarbiem visās mākslas jomās. Poļu horeogrāfs Kšištofs Pastors šo aizraujošo stāstu ir izteicis krāšņajā baleta valodā, par pamatu ņemot Vojceha Kilara mūziku gotiskajai kinofilmai «Brema Stokera Drakula». Četrsimt gadus ilgušais mīlas stāsts ir kā ceļvedis noslēpumiem apvītajā vampīru pasaulē. Balets «Drakula» pirmo reizi skatītāju vērtējumam tika nodots 2018. gadā Rietumaustrālijas baleta pirmizrādē Pērtā. Iestudējums saņēmis vairākas balvas un nominācijas.

Latvijas Nacionālā baleta iestudējumā lomas interpretēs Jūlija Brauere, Jolanta Lubēja, Sabīne Strokša, Ieva Rācene, Annija Kopštāle, Raimonds Martinovs, Viktors Seiko, Antons Freimans, Filips Fedulovs, Kārlis Cīrulis, Aleksandrs Osadčijs un citi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais