Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. septembrim

© Publicitātes foto

2.lapa

Nodevība Nacionālajā teātrī

Publicitātes foto

Piektdien, 10. septembrī, pirmizrāde Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē - režisores Ināras Sluckas iestudētā Harolda Pintera drāma «Nodevība».

Šķietami klasisko mīlestības trijstūri Emma, viņas vīrs un vīra draugs - un ar to saistīto «nodevības» jēdzienu 20. gadsimta klasiķis Harolds Pinters paceļ līdz daudz sarežģītākai un neviennozīmīgākai pakāpei. Nodot otru cilvēku vienmēr ir nodot arī sevi, un tas nes līdzi gan vilšanos sevī un citos, gan nepatiku, gan dusmas - par visu paveikto un par to, kas nav izdarīts. Visi trīs lugas varoņi attiecībās jūtas vientuļi un mēģina atrast ikdienas rutīnā pazaudēto «es».

Lomās: Inga Misāne-Grasberga, Kaspars Aniņš, Egils Melbārdis un Mārcis Maņjakovs.

Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Marija Ulmane.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais