Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi līdz 10. septembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Elīnas Titānes «Vertikālais horizonts»

Publicitātes foto

Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» atklāta mākslinieces Elīnas Titānes laikmetīgās keramikas un grafikas izstāde «Vertikālais horizonts».

Izstādē eksponētie zīmējumi un skulptūras tapušas pēdējo 13 gadu laikā dažādu mākslas darbu kolekciju, rezidenču un projektu ietvaros. Ekspozīcija veidota kontekstā ar asociatīvu izjūtu par vietu, laiku un telpu. Vertikālais virziens ir kā tiekšanās un augšanas izjūta, bet horizonts - kā plašums un vienlaikus aptveramā realitāte.

Skulpturālajiem objektiem un zīmējumiem piemīt vieglums, trauslums un plastiskums, ko caurvij Elīnai raksturīgais estētiski un tehniski filigrānais rokraksts. Mākslas darbos, to formās un faktūrā jaušama dabas klātbūtne, tomēr tiem nepiemīt tiešas norādes uz konkrēto. Elīna Titāne strādā ar visiem keramikas materiāliem: akmens masu, mālu, porcelānu, šamotu, veidojot gan lielformāta skulptūras, gan miniatūras.

«Man māksla nav ideja vai koncepcija, bet izpausme - iedvesmas materiālā. Mālā, porcelānā, uz papīra vai audekla. Necenšos definēt vai formulēt, bet atklāt tēlu pasauli. Paralēles starp materiālu, tā izpausmi, intuitīvu uztveri un garīgām atskārsmēm ir mans prieks un motivācija darbam,» stāsta māksliniece.

Elīna Titāne ir viena no zināmākajām Latvijas mūsdienu keramiķēm, kurai ir bijušas vairāk kā 20 personālizstādes gan Latvijā, gan ārzemēs. Zināšanas un prasmes māksliniece papildinājusi rezidencēs, simpozijos un meistardarbnīcās Igaunijā, Zviedrijā, Korejā, Honkongā, Itālijā, Dānijā, Vācijā, Baltkrievijā, Moldovā, Turcijā, Polijā, Tunisijā, Ēģiptē, Somijā, Krievijā, Ķīnā, Ziemeļkiprā, Moldovā, Horvātijā.

Izstāde «Jūras vārtos» apskatāma līdz 3. oktobrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais