Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 14. līdz 20. augustam

© Publicitātes foto

4.lapa

Pēdējā «Taņas dzimšanas diena»

Publicitātes foto

Ģertrūdes ielas teātris (ĢIT) atklāj jauno teātra sezonu klātienē ar leģendārās «Taņas dzimšanas dienas» pēdējo izrādi - sestdien, 14. augustā, pulksten 14. Izrāde tiks arī iemūžināta LTV1 ierakstā.

Kopš pirmizrādes 2016. gadā Taņas svētku galds klāts vairāk nekā 60 reizes ĢIT un viesizrādēs, kā arī 14 reizes attālināti pandēmijas laikā.

Skatītāji aicināti kļūt par ciemiņiem gaviļnieces Taņas dzimšanas dienas svinībās. Kā jau katrā plašākas saimes kopā būšanas reizē, sanākušie neviļus sāk atminēties dažādus gan labi zināmus, gan rūpīgi slēptus un nereti pretrunīgus notikumus dzimtas vēsturē, un risināt sarunas ne tikai par pagātni, bet arī par nākotni un sabiedrību, kurā dzīvojam.

Darba pamatā ir Latvijas iedzīvotāju atmiņas, pārdomas un refleksijas par Latviju 20. gadsimtā, kas apkopotas Gētes institūta Rīgā, ĢIT un citu partneru kopīgi veidotā projekta «Tavas atmiņas Latvijas nākotnei» ietvaros.

Idejas autors ir Deniss Hanovs, dramaturģiju veidojusi Laila Burāne, režisors - Mārtiņš Eihe, scenogrāfija un video - Ieva Kauliņa.

Piedalās: Artūrs Čukurs, Mārtiņš Eihe, Jānis Kronis un Jana Ļisova.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!