Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi no 7. līdz 13. augustam

© Publicitātes foto

8.lapa

Kamermūzikas albuma «Ēnu spēles upē» prezentācija

Publicitātes foto

Nacionālā ierakstu kompānija «Skani» laiž klajā jaunu latviešu kamermūzikas albumu «Ēnu spēles upē»/«Shadow Games in the River», ko ieskaņojis «Trio Ambre»: flautiste Ilona Meija, čellists Ivars Bezprozvanovs un pianiste Dzintra Erliha.

Albuma prezentācijas koncerts sestdien, 7. augustā, pulksten 19 būs skatāms tiešraidē no Latvijas Nacionālās bibliotēkas kores. Tiešraide būs pieejama LNB «Facebook» lapā, «Youtube» kanālā un LNB mājas lapā. Koncertu vadīs muzikologs, Radio Klasika žurnālists Dāvis Eņģelis.

Albumā «Ēnu spēles upē» ieskaņoti izcilu latviešu skaņražu: Tālivalža Ķeniņa, Pētera Vaska, Imanta Zemzara, Daces Aperānes, Lolitas Ritmanis un Jāņa Lūsēna kamermūzika. Vairāki albumā iekļautie darbi ir pirmatskaņojumi un veltīti tieši mūziķiem: ASV dzīvojošās komponistes Daces Aperānes skaņdarbu cikls «Sapņu ainavas», kas veltīts «Trio Ambre» 2020. gadā, Jāņa Lūsēna skaņdarbi «Tranquil» un «Astoria» no cikla «Mūzika nebijušām kinofilmām», kas pārlikti tieši «Trio Ambre» sastāvam (2020), kā arī ASV dzīvojošās komponistes, «Dvēseļu puteņa» filmas mūzikas autores Lolitas Ritmanis skaņdarbs klavierēm «Aiz loga», kas 2020. gadā veltīts pianistei Dzintrai Erlihai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais