Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi no 7. līdz 13. augustam

© Publicitātes foto

3.lapa

Brīvdabas kino vakari Tallinas kvartālā

Publicitātes foto

Otrdien, 10. augustā, pulksten 21.30 Tallinas ielas kvartālā Rīgā varēs apmeklēt bezmaksas brīvdabas kino un noskatīties režisora Māra Martinsona filmu «Romeo n' Džuljeta».

Ar filmu iepazīstinās un kinolektoriju vadīs pats režisors (attēlā).

Filmas paralēles ar Šekspīra lugas tēmu palīdz pateikt būtiskākās lietas par jauniešu iekšējo pasauli, par sastapšanos ar naidu, ar pretmetiem, palīdz atklāt trauslās pirmās mīlestības brīdi. Pārceļot senseno, leģendāro mīlas stāstu uz mūsdienu Latviju, ne vienmēr mēs varam runāt tikai par pārmantotā sižeta gaišo, romantisko pusi. Dzīvojot šeit un tagad mūsu divvalodu vidē, mēs nereti saskaramies ar uzskatu, kas sakņojas mūsu ģimenēs, ka divu nacionalitāšu vai divu atšķirīgu ādas krāsu cilvēki nevar mīlēt, ka dažādi domājošiem savā starpā ir jākaro vai vismaz tā otra puse vīzdegunīgi jāpiecieš. Filmas veidotāji vēlas uzdot jautājumu: bet kā būtu, ja būtu citādi?

Uzmanību!

Kino vakaros Tallinas kvartāls tiks dalīts uz pusēm, no Tallinas ielas ieejas - teritorija būs paredzēta brīvdabas kino apmeklētājiem (ieejas tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu), no Miera un Palīdzības ielas puses kvartālu varēs apmeklēt pārējie apmeklētāji.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!