Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 31. jūlija līdz 6. augustam

© Publicitātes foto

7.lapa

Jaunas mākslinieces «Sapnis par Brodveju»

Publicitātes foto

Lai piepildītu savu sapni par mācībām prestižā Amerikas mūzikas skolā, jaunā un talantīgā mūziķe Emīlija Pavlovska (20) aicina uz labdarības koncertu «Sapnis par Brodveju». Koncertuzvedums notiks otrdien, 3. augustā, pulksten 19 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Koncertā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē kopā ar jauno mākslinieci uzstāsies Daumants Kalniņš, Ginta Krievkalna, Mārcis Auziņš, Annija Putniņa, Linda Dinsberga (Anmary), Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs, meiteņu kora «Spīgo» grupa un Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas skolēni un absolventi.

«Esmu pateicīga visiem mūziķiem par atbalstu un piedalīšanos koncertā, lai mans sapnis par Brodveju kļūtu par realitāti. Koncertā izpildītie skaņdarbi būs no dažādiem pasaules slaveniem mūzikliem,» stāsta jaunā mūziķe Emīlija Pavlovska.

Emīlija Pavlovska, iespējams, ir pirmā jauniete no Latvijas, kura iestājusies prestižajā Manhetenas Mūzikas skolā («Manhattan School of Music») mūziklu nodaļā, kurā plāno nākamos četrus gadus studēt bakalaura studijās muzikālajā teātrī. Skola, kurā jauniete plāno mācīties, atrodas mūziklu dzimtenē Ņujorkā, un pasniedzēju vidū ir tādas Brodvejas zvaigznes kā Tonija balvas ieguvēja Rendija Grafa un vokālā pedagoģe Andrea Grīna, kuru studenti spēlējuši mūziklos «Aladins», «Karalis Lauva», «Hamiltons» un citos.

Emīlija ir ieguvusi stipendiju, kas sedz tikai pusi no studiju maksas, tādēļ visi koncerta ienākumi tiks veltīti, lai apmaksātu pirmo studiju gadu Ņujorkā.

«Kopumā man nepieciešami 25 tūkstoši ASV dolāru gadā, lai studētu muzikālo teātri. Mūzikli ir mana kaislība, tādēļ es ticu, ka cilvēku palīdzību izdosies iegūt nepieciešamo summu līdz šīs vasaras beigām,» pauž Emīlija Pavlovska.

Kopā ar domubiedrenēm Emīlija ir izveidojusi fondu «Magnum Somnium» («Liels sapnis» - tulk. no latīņu valodas), kura mērķis ir jaunu sieviešu izglītības veicināšana. Patlaban fonds kalpo kā atspēriena punkts Emīlijai, taču nākotnē «Magnum Somnium» būs finansiāla atbalsta platforma jaunām sievietēm, kuras vēlas studēt.

Atpazīstamas kultūras personības aicina atbalstīt Emīliju Pavlovsku ar īpašu video: https://youtu.be/qumravyVKqs

Ikviens arī aicināts ziedot jaunietes atbalstam: Jaunu sieviešu izglītības veicināšanas fonds «Magnum somnium», LV60HABA0551050412359 vai ziedojot īpašā platformā šeit.

Uzmanību!

Koncerts būs pieejams personām ar derīgu digitālo Covid sertifikātu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai pārslimošanas faktu, un personas apliecinošu dokumentu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais