Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 6. līdz 12. martam

© Publicitātes foto

9.lapa

Dvoržāka Devītā simfonija «Lielajā dzintarā»

Publicitātes foto

Martā Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz diviem tiešraides koncertiem: koncertu ciklā «Simfonija TUVĀK» 12. martā pulksten 19 bezmaksas tiešraidē no Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» būs baudāma Antonīna Dvoržāka slavenā Devītā simfonija maestro Gintara Rinkeviča lasījumā, savukārt 25. martā pulksten 19 atsāksies arī koncertsarunu cikls «TUVĀK», šoreiz publiku iepazīstinot ar arfistes Dārtas Tisenkopfas personību.

«Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija ir cerību un entuziasma simbols, kas simfoniskās mūzikas laukā ienes to Jaunā kontinenta romantisma auru, ko literatūrā pazīstam pēc Džeimsa Fenimora Kūpera romāniem «Pēdējais mohikānis» un «Zvērkāvis», pēc Gojko Mitiča filmām par Čingačguku. Apalaču tautas melodijas, džeza mūzikas alūzijas meistarīgā simfoniskā audumā ieved mūs aizrautībā, kas caurauda Amerikas krāšņi mežonīgo rītausmu. Šī simfonija ir kā radīta kaislīgajam maestro Rinkevičam un emocionāli jaudīgajam Liepājas Simfoniskajam orķestrim. Gaidāms neaizmirstams piedzīvojums!» saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Savukārt koncertsarunu ciklā «TUVĀK» klausītājiem ir iespēja tuvāk iepazīt orķestra unikālās personības. Nepilnu stundu garajos raidījumos var baudīt gan apgarotu orķestra mākslinieku solo spēli visdažādākajos mūzikas stilos, gan arī sarunā uzzināt, kas papildus mūzikai aizrauj un iedvesmo mūziķus.

Interneta tiešraides režīmā aptuveni stundu ilgstošo koncertu bez maksas varēs vērot tiešraidē gan Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapas www.liepajassimfoniskais.lv video galerijā, gan arī orķestra «Facebook» lapā.

Koncertu cikls «Simfonija TUVĀK»:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais