Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 6. līdz 12. martam

© Publicitātes foto

7.lapa

Latgaliešu kultūras gada balva «Boņuks 2020»

Publicitātes foto

Sestdien, 6. martā, pulksten 21.05 LTV1 notiks Latgaliešu kultūras gada balvas «Boņuks 2020» pasniegšanas ceremonija - tiešraidē no Latgales vēstniecības «GORS» tiks godināti 10 pagājušā gada svarīgākie un spilgtākie notikumi, aktivitātes un cilvēki latgaliskajā kultūrā. Balvu par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā saņems keramiķis Voldemārs Voguls.

Šogad balvas par aktivitātēm, darbu un sasniegumiem latgaliskajā kultūrā tiks pasniegtas jau 13. reizi. Latgaliešu kultūras gada balvas mērķis arvien ir apkopot labāko, spilgtāko un svarīgāko padarīto un notikumus pērnajā gadā latgaliskajā kultūrā, godināt aktīvākos latgaliešu kultūras pārstāvjus, popularizētājus, kā arī veicināt un rosināt jaunrades un kultūras daudzveidības attīstību nākotnē.

«Boņuks 2020» godinās par sniegumu un padarīto 2020. gadā.

Ceremoniju vadīs TV raidījumu vadītājs un komiķis, latgalietis Jānis Skutelis, tajā piedalīsies grupas «Tautumeitas», «Dabasu Durovys», «Raxtu raxti», «Židrūns», folkloras kopa «Upīte» un draugi.

Balvai šoreiz tika saņemti vairāk nekā 120 pieteikumi kategorijās «Valoda. Literatūra. Publicistika», «Audio. Video» un «Aktivitātes. Notikumi. Personības», kopējais balvas pretendentu skaits sasniedza 112 dažādus notikumus, personības, darbus, projektus un citas aktivitātes. Kā pretendentu vērtēšanas kritēriji arī šoreiz tika izvirzīti gan pretendenta snieguma kvalitāte, aktivitāte visa gada laikā, reģionā, valstī vai plašākā mērogā raisītā rezonanse, latgaliskums un/vai Latgales kultūras vērtību nešana, pretendenta ilgtspēja - ietekme uz latgaliskās kultūras procesiem nākotnē.

Balvas «Boņuks 2020» žūrijas komisijā vērtējumus par pretendentiem šogad sniedza rekordliels žūrijas komisijas locekļu skaits - 56 latgaliskās kultūras pārzinātāji, iepriekšējo gadu balvu saņēmēji, mediju pārstāvji, balvas rīkotāju pārstāvji, latgaliskās kultūras sabiedriskie aktīvisti un attiecīgo sfēru pieaicinātie eksperti.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais