Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. februārim

© Publicitātes foto

6.lapa

«Liepājas Kultūras balvas 2020» pasniegšanas ceremonija

Publicitātes foto

Ceturtdien, 25. februārī, pulksten 19 Liepājas pilsētas oficiālajā «Facebook» kontā «@liepajalv» ikviens Liepājas kultūras cienītājs un baudītājs aicināts pieslēgties «Liepājas Kultūras balvas 2020» svinīgās ceremonijas translācijai.

Pērn ikviens radošās nozares pārstāvis ir ieguldījis neizmērojami lielu darbu, lai pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būtu iespēja baudīt kultūru un kaut uz mirkli aizmirst par sarežģīto situāciju, kurā dzīvojam. Tādēļ šogad - «Liepājas Kultūras balvas» pasniegšanas 10 gadu jubilejā - ar īpaši lielu pateicību un apbrīnu tiks godināti mūsu kultūras varoņi.

Šogad «Liepājas Kultūras balva 2020» ceremonijai līdzi varēs sekot no jebkuras pasaules malas internetā. Pasākuma radošā komanda būs izveidojusi līdz šim nebijušu un īpašāku pašas ceremonijas formātu un saturu, lai, ņemot vērā valstī valdošos pulcēšanās aizliegumus un epidemioloģiskās drošības noteikumus, varētu noorganizēt ne tikai drošu, bet arī svinīgu un ikvienam šīs pārraides skatītājam aizraujošu un saturīgu atpūtas veidu.

Apbalvojuma ceremoniju organizē Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar režisoru Mārtiņu Kalitu, dramaturģi Rasu Bugavičuti-Pēci un video mākslinieku Andri Vētru. Ceremonijas norisi paspilgtinās Liepājas teātra aktieri Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Jānis Dreiblats un Kintija Stūre.

Kultūras gada balvas uzdevums ir novērtēt tos kultūras notikumus un personības, kuri veicinājuši kultūras dzīves kvalitāti un Liepājas atpazīstamību, kā arī novērtēt jaunas, radošas un inovatīvas idejas Liepājas pilsētas kultūras jomā.

Kopumā šogad tika saņemti 44 pieteikumi mākslas, literatūras, mūzikas, teātra un citās nozarēs, izvirzot gan radošu apvienību iniciatīvas, gan individuālus sasniegumus, no kuriem žūrijas komisija izvēlējusies 10 spilgtākos pērnā gada Liepājas kultūras dzīves notikumus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais