Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 9. līdz 15. janvārim

© Publicitātes foto

7.lapa

Mākslas darbi Rīgas Porcelāna muzeja skatlogos

Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā skatlogos apskatīt porcelāna mākslas darbus - Elīnas Titānes darbu ekspozīciju «Piedzīvojums» un 33 autoru darbus no 14. starptautiskās mazo formu porcelāna izstādes «Asimetriskas kustības».

Starptautisko mazo formu porcelāna izstāžu tradīcija Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzejā aizsākās 2006. gadā. Šogad, reaģējot uz pretrunīgajām norisēm pasaulē, izstādei tika izvēlēta tēma «Asimetriskas kustības». Asimetrija kā koncepts ietver sevī ne vien pretmetu, bet ir arī sava veida skaistuma pamats, jo dabā taisnas līnijas nepastāv, un katrai lietai ir unikāla forma.

Dalībai izstādē konkursa kārtībā tika izvēlēti 33 autoru darbi no Anglijas, Brazīlijas, Bulgārijas, Čehijas, Čīles, Dānijas, Igaunijas, Japānas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Spānijas, Turcijas un Vācijas.

Izstāde Rīgas Porcelāna muzeja mainīgās ekspozīcijas telpā bija apskatāma no 2020. gada 27. novembra līdz 20. decembrim. Šobrīd, kad muzejs apmeklētājiem ir slēgts, izstādes jaunā ekspozīcija ir iekārtota muzeja radošās darbnīcas skatlogos, kur tā apskatāma ikvienam interesentam un Konventa sētas apmeklētājam.

Savukārt skatlogos pie muzeja ieejas skatāma mākslinieces Elīnas Titānes darbu ekspozīcija «Piedzīvojums». Darbi veidoti pēdējā gada laikā, un darba procesā māksliniece kombinējusi jau sev zināmus materiāltehniskos paņēmienus ar dažādiem jauniem, eksperimentāliem, apvienojot materiāla īpašības ar intuitīvas apjausmas tēliem.

* Izstāde aplūkojama līdz 7. februārim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais