Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. janvārim

© Publicitātes foto

9.lapa

«Rūķu pasaules ceļojums» bērniem un pieaugušajiem

Laikā, kad tikai rūķi var atļauties droši ceļot, apgādā «Mansards» klajā nākusi rakstnieka Kārļa Ķezbera (1914-2006) pasaka «Rūķu pasaules ceļojums», kas nostājas līdzās lasītāju jau iepazītajiem varoņiem «Brencītim» un «Takšelim Makšelim».

«Kad rakstnieks Kārlis Ķezbers, dzīvodams Čikāgā, rakstīja grāmatu «Rūķu pasaules ceļojums» (1961), viņš domāja par aizraujošu lasāmvielu jaunajam lasītājam. Tapa stāsts par trim rūķiem - Dari, Vari un Māri, kuri dodas apskatīt un iepazīt pasauli. Tiesa, ne cilvēku pasauli, bet gan mājdzīvnieku, meža dzīvnieku, pļavas iemītnieku pasauli. Cūku ciems Vepraine, vistu ciems Cibas, zirgu ciems Rumaki, dzīvnieku pilsētiņa Metropole, Podniekkalns, skriešanās sacīkstes un vēl, un vēl… Grāmatā atklājas rakstnieka prasme interesanti stāstīt un tēlot, atrast katram tipisko, pasmaidīt un rosināt būt vērīgiem. Tas ir interesanti gan bērniem, gan pieaugušajiem, un katrs šajā aizraujošajā stāstā, pasakā, alegorijā atklāj savu slāni. Ne velti rakstnieks Jānis Širmanis saskatījis pat zināmu līdzību ar Džordža Orvela darbu «Dzīvnieku ferma»,» tā par grāmatu stāsta literatūrzinātniece Inguna Daukste-Silasproģe.

*Grāmatu iespējams iegādāties apgādā «Mansards», kā arī drīzumā būs grāmatnīcās un bibliotēkās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais