Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 5. līdz 11. septembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

Gupalo un Oriole mūzikas un drāmas telpā «OratoriO»

Jānis Škapars

Sestdien, 5. septembrī, pulksten 19 mūzikas un drāmas telpā «OratoriO» notiks Katrīnas Gupalo koncerts «7 Skumjas zvaigznes un Alabamas mēness». Koncertā piedalīsies arī elektroniskās mūzikas meistars Oriole.

Strauji un neapturami šovasar ir dzimusi jauna radoša apvienība - dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo ar mūziķi un producentu Orioli ir izveidojuši unikālu muzikālo tandēmu. Viņu performance, apvienojot Orioles elektroniskās mūzikas meistarību ar Katrīnas juteklisko balsi un virtuozo klavierspēli, «aizrauj kosmosā». Programmā: Katrīnas Gupalo oriģinālmūzika, Imanta Kalniņa meistardarbi, kā arī Kurta Veila mūzika.

Katrīna Gupalo neakadēmiskās mūzikas lauciņā darbojas kopš 2018. gada, kad viņa uzrakstīja savu pirmo dziesmu «Too Much Sunshine». Katrīna ir izdevusi debijas albumu «Gentle and Done», devusies pirmajā ASV koncerttūrē, iesildījusi britu soulmūzikas dīvu Emeli Sandē koncertzālē «Palladium», uzstājusies festivālā «Laima Vaikule Rendez Vous Jūrmala 2018» Dzintaru koncertzālē, bijusi «Supernova 2018» pusfinālā ar pašas sacerēto dziesmu «Intoxicating Caramel».

*Pirmo reizi aktrises Rēzijas Kalniņas un diriģenta Aināra Rubiķa radītā kultūras telpa «OratoriO» savas durvis vēra 29. augustā. Jaunā kultūras pasākumu norises vieta Sporta 2 kvartālā tiks ieskandināta ar trīs dažādām koncertprogrammām, solot unikālas radošās savienības visas sezonas garumā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais