Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 5. līdz 11. septembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

«Jumpravas» hīti Rojā un Jelgavā

Sestdien, 5. septembrī, pulksten 19 Rojas brīvdabas estrādē-brīvdabas koncertzālē un 19. septembrī pulksten 19 Jelgavas brīvdabas koncertzālē «Mītava» Pasta salā uz koncertu «Pa vējam» aicina grupa «Jumprava». Abos koncertos skanēs grupas lielākie hīti.

Grupa «Jumprava» dibināta 1984. gadā un kopš 1997. gada tās sastāvs ir nemainīgs: Aigars Grāvers, Aigars Krēsla, Aigars Grauba un Ainārs Ašmanis.

1999. gadā grupa ieguva «Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu» par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

2001. gadā klajā nāca albums «Trajektorija», kura populārākajām dziesmām «Nedaudz par viņu» un «Ringā» tika uzņemti arī videoklipi, savukārt dziesma «Baiga vasara» bija tituldziesma tāda paša nosaukuma filmā, kuras režisors bija grupas dalībnieks Aigars Grauba.

2006. gadā klajā nāca muzikoloģes Daigas Mazvērsītes grāmata «Jumprava. Leģendārās latviešu rokgrupas dzīvesstāsts».

2007. gadā Dailes teātrī tika iestudēta grupas dalībnieku sarakstīta rokopera «Izredzētais» ar Normunda Beļska libretu, tika izdots arī tās skaņu celiņš diskā.

2014. gadā grupa devās 30 gadu jubilejas tūrē pa Latvijas pilsētām.

2019. gadā Latvijas Nacionālajā teātrī Valtera Sīļa režijā iestudēta muzikāla izrāde «Zem diviem karogiem», kuras pamatā ir dramaturga Jāņa Baloža luga par grupas darbības vēsturi.

2019. gadā tika izdots pagaidām pēdējais grupas albums «Insomnia», un šā paša gada

28. novembrī notika grupas 35 gadu jubilejai veltīts vērienīgs koncerts izpārdotā «Arēnā Rīga».

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais