Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 8. līdz 14. augustam

© Publicitātes foto

6.lapa

«Dienvidu saules promenāde» «Lielajā dzintarā»

Publicitātes foto

Svētdien, 9. augustā, pulksten 18, noslēdzot koncertsērijas «Personīgi» vasaras sezonu, Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» aicina uz romantisku opermūzikas koncertu «Dienvidu saules promenāde».

Pie klavierēm esot ekspresīvajai pianistei Agnesei Egliņai, Latvijas Nacionālas operas un baleta solisti - dzidrais soprāns Marlēna Keine un artistiskais tenors Mihails Čuļpajevs - izdziedās Vidusjūras dienvidniecisko komponistu skaistākās mīlas dziesmas, ārijas un duetus.

Koncertprogramma «Dienvidu saules promenāde» būs kā aicinājums uz kaislīgu deju, valdīs saulē sakarsusi smeldze un dzīvesprieks, kas nepazīst robežas. Romancēs un mīlas duetos klausītājiem būs iespēja iepazīt un izbaudīt Kamila Sensānsa, Franando Obradora, Džoakīno Rosīni, Astrora Pjacollas, Hosē Serano, Ruperto Čapī un citu franču, spāņu un itāliešu komponistu mūziku.

«Tā kā ceļošana šobrīd ir ierobežota, vēlamies savus klausītājus aicināt Vidusjūras noskaņas baudīt šeit pat - Baltijas jūras krastā, veldzējoties solistu dzidrajos vokālos un iegrimstot itāļu romantiskāko operu ārijās,» aicina koncertzāles «Lielais dzintars» mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Latvijas Nacionālas operas un baleta solistus - soprānu Marlēni Keini un tenoru Mihailu Čuļpajevu, pie klavierēm pavadīs atraktīvā un ekspresīvā pianiste, Liepājā dzimusī un augusī Agnese Egliņa, kas šobrīd ir viena no pieprasītākajām jaunās paaudzes pianistēm Latvijā. Viena no mākslinieces muzikālās būtības atslēgām ir komunikācija ar cilvēkiem gan dzīvē, gan mūzikā. Pianiste labprāt koncertos sarunājas ar publiku, iepazīstinot ar mūziku, un arī opermūzikas koncerts «Dienvidu saules promenāde» nebūs izņēmums.

*Raksturīgi koncertsērijai «Personīgi», pēc koncerta būs iespēja tikties ar mūziķiem, lai pie kafijas tases vai atspirdzinoša dzēriena glāzes baudītu sarunas neformālā gaisotnē.

*Plašāka informācija un koncerta programma pieejama mājas lapā www.lielaisdzintars.lv.

* Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais