Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 8. līdz 14. augustam

© Publicitātes foto

5.lapa

Bēthovena sonātes Rīgas Sv. Pētera baznīcā

Publicitātes foto

Atzīmējot Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubileju, 9., 11., un 12. augustā Rīgas Sv. Pētera baznīcā uzstāsies Lielbritānijā dzīvojošā latviešu vijolniece Anete Graudiņa (attēlā).

Piecos koncertos klausītājiem būs iespēja dzirdēt visas desmit Ludviga van Bēthovena sonātes vijolei un klavierēm. Kopā ar vijolnieci Aneti Graudiņu uzstāsies arī trīs pianisti - Masajuki Tajama no Lielbritānijas un pašmāju mūziķes - Liene Circene un Herta Hansena.

«Pēterbaznīcā esmu muzicējusi ne reizi vien, esmu pazīstama ar tās augstajām velvēm un īpašo akustiku, ko tās veido. Šeit jūtos kā mājās, tāpēc bez šaubīšanās arī šoreiz koncerti notiks tieši tur. Katra sonāte ir īpaša, tajās nav neviena lieka nots. Tā ir vesela bagātība, ar kuru es vēlos dalīties - ar visiem tiem, kuri atnāks uz mūsu koncertiem,» saka Anete Graudiņa

Svētdien, 9. augustā, pulksten 14 (3., 4. sonāte) - A. Graudiņa, M. Tayama; pulksten 18 (5., 10. sonāte) - A. Graudiņa, M. Tayama.

Otrdien, 11. augustā, pulksten 12 (1., 6. sonāte) - A. Graudiņa, L. Circene; pulksten 18 (2., 7. sonāte) - A. Graudiņa, H. Hensena.

Trešdien, 12. augustā, pulksten 12 (8., 9. sonāte) - A. Graudiņa, H. Hensena.

*Ieeja koncertos ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami Rīgas Sv. Pētera baznīcā (Reformācijas laukumā 1).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais