Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 8. līdz 14. augustam

© Publicitātes foto

7.lapa

Artis Robežnieks Dailes teātra Vasaras dārzā

Publicitātes foto

Sagaidot savu 50. dzimšanas dienu, kas būs gada izskaņā, Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks aicina uz vakaru intīmā gaisotnē Vasaras dārzā, lai Friča Bārdas dzejā izstaigātu takas, kas ved no pašas bērnības līdz šai dienai, un dziesmās atvērtu un ieskandinātu savas dvēseles dziļākās stīgas.

Koncertos «Arta Robežnieka jubileju gaidot», kas notiks trešdien un ceturtdien, 12. un 13. augustā, pulksten 19, skanēs gan aktiera paša komponētas dziesmas, gan citu pazīstamu komponistu rakstītas melodijas - no Raimonda Paula līdz Armandam Alksnim un ansamblim «Manta». Jubilārs uz skatuves būs kopā ar Dailes teātra muzikālās daļas vadītāju, komponistu Juri Vaivodu.

Artis Robežnieks ir viens no Pētera Krilova vadītā leģendārā Daugavpils teātra kursa aktieriem. 1996. gadā viņš kļuva par Dailes teātra aktieri, un kopš tā laika nospēlējis jau vairāk nekā 80 lomu. Romantiskie varoņi, sarežģīti dramatiski raksturi, komiski un traģikomiski tipi - visiem piemīt aktieriskais siltums un vīrišķība. Artis Robežnieks daudz spēlējis dažādus komiskos raksturus, demonstrējot labu humora izjūtu un spēju psiholoģisku patiesumu savienot ar grotesku. Īpašas ir gan viņa vokālās dotības, gan nebūt ne bieži sastopamā spēja būt uz skatuves emocionālam.

*Pasākuma laikā joprojām tiks stingri ievēroti visi nepieciešamie piesardzības pasākumi, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

*Biļetes pieejamas internetā www.bilesuparadize.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais