Komentāri: Ciniski ignorē ieteikumu par pensiju piemaksām – nedrīkstot maitāt fiskālo labsajūtu

Velta Millere

Tad jau nevar apstiprināt arī deputāta pilikumus pie algas Ja jau deputāti neuzskata pensionārus par cilvēkiem,tad jau būs arī pensionāriem jāpieņem lēmumi,par viņiem nebalsot vēlēšanās.Jo šādi mantkarigi liekēži,kuri ir nakusi14saeima pēc varas un naudas nav vietas.Un tiks sūtīts raksts uz Eiropas cilvēktiesībām,ka Latvijas Saeimas deputāti pārkāpj cilvēktiesības pret pensionāriem.Jo viņi uzskata,kas nestrādā,tam nebūs dzīvot un ēst.Tas ir mūsu deputātu sauklis jau 30gadus pret pensionāriem.

5.dec 2023 Atbildēt
Jānis

Ko jūs gribējāt? Šī saeima par 30 grašiem ir pārdevusies Sātanam un pieņēma Stambulas konvenciju. Vai tāpēc viņiem būtu pensionāru žēl? Gan jau pakārsies, kā Jūda un viņu zarnas izvelsies dubļos un piesmirdinās visu apkārtni.

5.dec 2023 Atbildēt
braucosais

Valdība un seima ir tā pastrādājusi ka nav vairs nekā ir tikai ambīcijas

5.dec 2023 Atbildēt
Ēriks

Kad atdos pa šiem gadiem nozagto piemaksu?

5.dec 2023 Atbildēt
Valdis

Nesatraucieties, neviens jums neko nekad neatdos un arī savu aldziņu nesamazinās.

5.dec 2023 Atbildēt
lasītājs33

Zilzemnieki ir saimnieki savā zemē un vienotajiem ir tik daudz naudas kā nekad nav bijis. Tā kā pensionāri ir aktīvi vēlētāji, lūdzu, jums izdevīga iespēja kautko mainīt.

5.dec 2023 Atbildēt
Anita

Kad stāvējām uz barikādēm, lai būtu brīva, neatkarīga un taisnīga Valsts, pat iedomāties nevatēju, ka tādi liekuļi valdīs valstī. Algas viņiem pienākas pēc likuma bet pensionāriem nepienākas pat pienācīgi paēst. Kauns un negods, laigan tas viņiem ir svešs. Šajos krēslos jūs sēžat pateicopties šiem pensionāriem¡

5.dec 2023 Atbildēt
Jānis

Cits Jānis. Ja jau tas neatbilst Satversmei, tad cerams, ka Valsts prezidents neparakstīs budžeta likumu, kas pārkāpj Satversmi. Tāpat cerams, ka opozīcija iesniegs sūdzību Satversmes tiesā par Satversmes pārkāpumu, ja uz to nereaģēs Valsts prezidents, kaut tas būtu neiespējami, ka Valsts prezidents pats neievēro Satversmi.

Vai tiešām naudas nepietiek es nesen skaidroju pie līdzīga raksta, bet lai labāk saprastu mūsu valdības nekaunību, atkārtošu.

Koments I.P. rakstam NRA 2.10.23.

Labklājības ministri pēdējā laikā mainās tik bieži, ka pat nepaspēj saprast, cik tukši ir viņu solījumi un prioritātes, it īpaši, par piemaksu atjaunošanu. Algas sev paaugstina un paaugstinās arī 2024.gadā par tūkstošiem, bet pensionāra piemaksu atjaunošanai naudas kā nav tā nav, kaut paši pensionāri 2023.gadā ik mēnesi ienākuma nodokļos valsts budžetā iemaksā ap 9 miljoni eiro, gadā ap 110 miljoniem, kas ir pilnīgi pietiekoši, lai piemaksu izmaksu atjaunotu visiem jau 2024.gadā. Tam nepieciešami tikai 65 miljoni gadā. Tā vismaz vajadzētu būt sociāli atbildīgā valstī, kā tas deklarēts Satversmē. Kā izrādās, ministri un deputāti Satversmi ignorē. Augulis LPF Domes sēdē skaidroja, ka pensionāru samaksātais IIN 80% nonāk pašvaldību rīcībā un tikai 20% paliek valdības rīcībā un tāpēc naudiņas neesot ar ko likvidēt lielo netaisnību pret pensionāriem - piemaksu izmaksu saistīt ar pensionāra dzimšanas gadu. Varbūt, ja deputātu algu paaugstināšanu veiktu pēc deputātu dzimšanas gada, viņi saprastu, kā ir gaidīt līdz 2029.gadam sev pienākošo pensijas piemaksu saņemšanu. Piemaksas pie pensijām tika piešķirtas, lai kompensētu 1996.gada pensiju reformas likumā iestrādāto netaisnību pensijas aprēķinos par padomju laikā nostrādātajiem gadiem. Politiķi un ,it īpaši, labklājības ministri to nekādi nespēj saprast, ka netaisnības labošana ar vēl netaisnīgāku rīcību viņiem godu nedara.

Protams, ka vislielākais izbrīns ir par ministra Auguļa klusēšanu, jo ne tik sen ZZS frakcija iesniedza Saeimā priekšlikumu katram pensionāram izmaksāt šogad vienreizēju pabalstu 200 eiro apmērā. Kas tas bija - tukši pirmsvēlēšanu meli par it kā rūpēm par pensionāriem, bet kad nonāca pie varas, parādīja pigu pensionāriem. Progresīvīe sevi dēvē par kreisajiem vai socdemokrātiem, bet kad nonāk pie varas, tad apzog pensionāru - neatjauno visiem pensionāriem piemaksas, rupji pārkāpjot Satversmi, apliek 2024. gadā ar ienākumu nodokļiem pensionārus kuru pensijas virs 500 eiro ir zem nabadzības riska robežas pat 2021.gadā (513 eiro mēnesī), bet 2023.gadā slieksnis būs jau ap 600 eiro mēnesī.Cik labi ir redzama un saprotama partiju īstā būtība, kad tās no opozīcijas nonāk varā.

5.dec 2023 Atbildēt
Silvija Jakševica

Laba motivācija dzīvot līdz 100!

5.dec 2023 Atbildēt
labus

. laba motivācija vispār *valstij* kaut ko maksāt .. varētu samesties kariņ.. tpu.tpu.. tb karātavu striķiem ... )))

5.dec 2023 Atbildēt

Komentēt