Svētku smarža! Kādas ir Ziemassvētku garšvielas un, kā tās lietot

© Publicitātes foto

2.lapa

Karstvīna garšviela

Karstvīna glāze vienmēr ir bijusi un būs Ziemassvētku tradīcija, un karstvīnu viegli var pagatavot arī mājās.
  • Vajadzīgās garšvielas var kombinēt atsevišķi, bet vienkāršāk katlā dzēriena sildīšanas procesā pievienot daudzveidīgo karstvīna garšvielu, kurā ir iekļautas rozīnes, ingvers, pomerances miza, kanēlis, kardamons un krustnagliņas.

Publicitātes foto

  • Turklāt to var pievienot arī ābolu sulai, tā iegūstot lielisku bezalkoholisko dzērienu ar Ziemassvētku garšu.
  • Tas noderēs arī līdzi ņemšanai uz kalnu vai ceļā pēc Ziemassvētku eglītes.

Kardamons

Arī kardamons ir viena no dārgākajām garšvielām pasaulē. Kardamona augam ir smalkas un garas lapas, metru garas ziedkopas, bet sēklas iegūst no kardamona augļiem jeb aromātiskajām pogaļām.
  • Kardamonu pievieno mīklas izstrādājumiem, saldējumam, putukrējumam un karstajiem dzērieniem, piemēram, kafijai.
  • Šī garšviela arī piešķir austrumniecisku garšu gaļas ēdieniem.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!

Svarīgākais