Svētku smarža! Kādas ir Ziemassvētku garšvielas un, kā tās lietot

© Publicitātes foto

Populārākās Ziemassvētku sezonas garšvielas ir kanēlis, vaniļas cukurs, karstvīna un piparkūku garšviela, kardamons, safrāns un krustnagliņas, liecina "Santa Maria" apkopotā informācija.

Kanēlis

Kanēli iegūst no kanēļkoka mizas. Piemēram, kanēlim no Indonēzijas ir salda, aromātiska garša.
  • Maltu kanēli izmanto kūku un plātsmaižu, smalkmaizīšu, kā arī augļu desertu, kā arī rīsu un mannas putraimu biezputru pagatavošanai.
  • Garšvielu plaši izmanto indiešu virtuves ēdienos.
  • Savukārt kanēļkoka mizu jeb tautā dēvētās kanēļa standziņas pievieno karstajiem Ziemassvētku laika dzērieniem, kompotiem, ievārījumiem.

Publicitātes foto

  • Interesanti, ka kanēļkoka mizu var izmantot vairākkārt. Pēc lietošanas to noskalo un nožāvē.
  • Tās noder arī kā galda, vainagu, dāvanu, apsveikumu dekori, radot smaržu un Ziemassvētku sajūtu.

Vaniļas cukurs

  • Vaniļas cukuru pievieno konditorejas izstrādājumiem, desertiem, piena un kakao dzērieniem.
Tā ir ļoti izplatīta un iecienīta garšviela. Sastāvā ir dabiskā vaniļa, ko var atpazīt pēc niecīgiem smalkiem, tumšiem graudiņiem.
  • Vaniļas cukuru plaši izmanto maizes cepšanā un konditorijas izstrādājumos, arī piena dzērienos un kakao.
  • Vaniļas cukuram ir piesātināta garša un aromāts, ar to pūdercukura vietā var pārkaisīt kūkas u.c. konditorijas izstrādājumus.

Publicitātes foto

  • Vaniļas cukuru var pievienot putukrējumam un biezpienam (piemēram, ar svaigām ogām), kā arī kompotiem un ķīseļiem.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!

Svarīgākais