RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

2.lapa

pixabay.com

#DZĒRVEŅU UN AVEŅU ŽELEJA AR SVAIGO SIERU

Sastāvdaļas:

  • 100 g svaigu dzērveņu
  • 100 g aveņu
  • 1 iepakojums svaigā siera bez piedevām
  • želatīns
  • cukurs pēc garšas
  • citrona sula

Pagatavošana:

  1. Ogas sajauc kopā un sablenderē vienā masā. Pēc garšas pievieno cukuru;
  2. Svaigo sieru sajauc ar cukuru un pievieno nedaudz citrona sulas. Svarīgi atcerēties, ka skābums būs jau no ogām, tāpēc citrona sula jāpievieno pavisam nedaudz;
  3. Sablenderētajām ogām pievieno želatīnu;
  4. Glāzē vai kādā citā nelielā traukā liek vienu kārtu ogu, tad svaigo krēmu un nobeigumā vēl vienu kārtu ogu;
  5. Atstāj uz dažām stundām ledusskapī, lai sastingst.

Padoms! Zem ogu kārtas var kārtot arī cepumus, tā ēdienu pēc garšas padarot līdzīgu siera kūkai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Daudzi cilvēki ir pieraduši sākt savu dienu ar tasi kafijas, tomēr vai esat pārliecināts, ka protat to uzglabāt pareizi? “Starbucks” kafijas attīstības direktore Leslija Volforda stāsta “Eatingwell” par labāko kafijas uzglabāšanas veidu, lai saglabātu tās garšu un aromātu.