RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

2.lapa

pixabay.com

#DZĒRVEŅU UN AVEŅU ŽELEJA AR SVAIGO SIERU

Sastāvdaļas:

  • 100 g svaigu dzērveņu
  • 100 g aveņu
  • 1 iepakojums svaigā siera bez piedevām
  • želatīns
  • cukurs pēc garšas
  • citrona sula

Pagatavošana:

  1. Ogas sajauc kopā un sablenderē vienā masā. Pēc garšas pievieno cukuru;
  2. Svaigo sieru sajauc ar cukuru un pievieno nedaudz citrona sulas. Svarīgi atcerēties, ka skābums būs jau no ogām, tāpēc citrona sula jāpievieno pavisam nedaudz;
  3. Sablenderētajām ogām pievieno želatīnu;
  4. Glāzē vai kādā citā nelielā traukā liek vienu kārtu ogu, tad svaigo krēmu un nobeigumā vēl vienu kārtu ogu;
  5. Atstāj uz dažām stundām ledusskapī, lai sastingst.

Padoms! Zem ogu kārtas var kārtot arī cepumus, tā ēdienu pēc garšas padarot līdzīgu siera kūkai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Svarīgākais