RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

2.lapa

pixabay.com

#DZĒRVEŅU UN AVEŅU ŽELEJA AR SVAIGO SIERU

Sastāvdaļas:

  • 100 g svaigu dzērveņu
  • 100 g aveņu
  • 1 iepakojums svaigā siera bez piedevām
  • želatīns
  • cukurs pēc garšas
  • citrona sula

Pagatavošana:

  1. Ogas sajauc kopā un sablenderē vienā masā. Pēc garšas pievieno cukuru;
  2. Svaigo sieru sajauc ar cukuru un pievieno nedaudz citrona sulas. Svarīgi atcerēties, ka skābums būs jau no ogām, tāpēc citrona sula jāpievieno pavisam nedaudz;
  3. Sablenderētajām ogām pievieno želatīnu;
  4. Glāzē vai kādā citā nelielā traukā liek vienu kārtu ogu, tad svaigo krēmu un nobeigumā vēl vienu kārtu ogu;
  5. Atstāj uz dažām stundām ledusskapī, lai sastingst.

Padoms! Zem ogu kārtas var kārtot arī cepumus, tā ēdienu pēc garšas padarot līdzīgu siera kūkai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais