RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

Laikā, kad Latvija svin savu simtgadi, īpašu svētku sajūtu ikviens varam uzburt arī savās mājās. Kamēr vieni uz svētku galda, iespējams, liks tradicionālos latviešu ēdienus, tikmēr citiem piedāvājam pagatavot, ko neparastāku- ēdienus Latvijas karoga krāsās.

SCANPIX

#BIEŠU KRĒMZUPA AR KAZAS SIERU

Sastāvdaļas:

  • 500 g svaigu biešu
  • 300 g kartupeļi
  • 1 paciņa kazas siera
  • 2 nelieli sīpoli
  • 3 daivas ķiploka
  • 1.5-2 l dzeramā ūdens
  • 1 tējkarote etiķa
  • 1-2 tējkarotes linsēklu eļļas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Iztvaicē bietes;
  2. Nomizo un sagatavo visus dārzeņus;
  3. Sakarsē katliņu, ielej eļļu un apcep bietītes. Pieliek sīpolus, ķiplokus un kartupeļus;
  4. Nedaudz pasautē 5 - 7 minūtes. Lūko, lai nepiedeg;
  5. Pievieno ūdeni un vāra, līdz bietes un kartupeļi izvārījušies mīksti;
  6. Zupu samaļ krēmzupas konsistencē;
  7. Tikai tad pievieno etiķi, sāli un piparus pēc garšas.

Zupu pasniedz kopā ar svaigo kazas sieru.

*Recepte no "gardezi.lv"

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais