RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

Laikā, kad Latvija svin savu simtgadi, īpašu svētku sajūtu ikviens varam uzburt arī savās mājās. Kamēr vieni uz svētku galda, iespējams, liks tradicionālos latviešu ēdienus, tikmēr citiem piedāvājam pagatavot, ko neparastāku- ēdienus Latvijas karoga krāsās.

SCANPIX

#BIEŠU KRĒMZUPA AR KAZAS SIERU

Sastāvdaļas:

  • 500 g svaigu biešu
  • 300 g kartupeļi
  • 1 paciņa kazas siera
  • 2 nelieli sīpoli
  • 3 daivas ķiploka
  • 1.5-2 l dzeramā ūdens
  • 1 tējkarote etiķa
  • 1-2 tējkarotes linsēklu eļļas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Iztvaicē bietes;
  2. Nomizo un sagatavo visus dārzeņus;
  3. Sakarsē katliņu, ielej eļļu un apcep bietītes. Pieliek sīpolus, ķiplokus un kartupeļus;
  4. Nedaudz pasautē 5 - 7 minūtes. Lūko, lai nepiedeg;
  5. Pievieno ūdeni un vāra, līdz bietes un kartupeļi izvārījušies mīksti;
  6. Zupu samaļ krēmzupas konsistencē;
  7. Tikai tad pievieno etiķi, sāli un piparus pēc garšas.

Zupu pasniedz kopā ar svaigo kazas sieru.

*Recepte no "gardezi.lv"

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Ja arī jums vairs nav kur likt kabačus, visas iecerētās receptes ir izmēģinātas, radi un draugi apdāvināti un nevēlaties tos mest tāpat vien laukā, pagatavojiet gardumus ziemai. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti, kā pagatavot kabačus ziemai, lai tie pēc garšas atgādinātu ananasus!

Svarīgākais