RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

Laikā, kad Latvija svin savu simtgadi, īpašu svētku sajūtu ikviens varam uzburt arī savās mājās. Kamēr vieni uz svētku galda, iespējams, liks tradicionālos latviešu ēdienus, tikmēr citiem piedāvājam pagatavot, ko neparastāku- ēdienus Latvijas karoga krāsās.

SCANPIX

#BIEŠU KRĒMZUPA AR KAZAS SIERU

Sastāvdaļas:

  • 500 g svaigu biešu
  • 300 g kartupeļi
  • 1 paciņa kazas siera
  • 2 nelieli sīpoli
  • 3 daivas ķiploka
  • 1.5-2 l dzeramā ūdens
  • 1 tējkarote etiķa
  • 1-2 tējkarotes linsēklu eļļas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Iztvaicē bietes;
  2. Nomizo un sagatavo visus dārzeņus;
  3. Sakarsē katliņu, ielej eļļu un apcep bietītes. Pieliek sīpolus, ķiplokus un kartupeļus;
  4. Nedaudz pasautē 5 - 7 minūtes. Lūko, lai nepiedeg;
  5. Pievieno ūdeni un vāra, līdz bietes un kartupeļi izvārījušies mīksti;
  6. Zupu samaļ krēmzupas konsistencē;
  7. Tikai tad pievieno etiķi, sāli un piparus pēc garšas.

Zupu pasniedz kopā ar svaigo kazas sieru.

*Recepte no "gardezi.lv"

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais