8 pazīmes, kas liecina par karstuma dūrienu

© pexels.com

Karstās vasaras dienas pēc garās ziemas ir patīkamas, tomēr tās nāk ar savu risku. Karstajā laikā mums ir jābūt īpaši uzmanīgiem, lai neiedzīvotos nopietnās veselības problēmās - karstuma dūrienā vai saules dūrienā.

Karstuma dūrienas rodas, kad ķermenis pārkarst. Pārkaršanu var veicināt dažadi faktori, tostarp ķermeņa nespēja sevi pareizi un pietiekami atdzesēt, fiziska slodze, dažādas slimības.

Ja cilvēku skāris karstuma dūriens, nepieciešams vērsties pēc palīdzības pie mediķiem. Neārstējot karstuma dūrienu, var rasties nopietnas veselības problēmas, piemēram, smadzeņu, sirds, nieru un muskuļu bojājumi. Jo ilgāk neārstējat karstuma dūrienu, jo lielākas veselības komplikācijas var rasties.

Lai izvairītos no karstuma dūriena, ieteicams sekot līdzi šiem septiņiem padomiem.

pexels.com

Pazīmes jeb simptomi, kas liecina par karstuma dūrienu

  • Augsta ķermeņa temperatūra. Ķermeņa temperatūra paaugstinās līdz 42 grādiem.
  • Netipiska uzvedība un garastāvoklis. Karstuma dūriena rezultātā var rasties apjukums, uzbudinājums, neskaidra runa, aizkaitināmība, apziņas aptumšošanās, krampji un koma.
  • Izmaiņas svīšanā. Ja esat guvis karstuma dūrienu, tad jūsu āda būs karsta un sausa. Fiziskās slodzes izraisīta karstuma dūriena gadījumā jūsu āda var būt sausa vai nedaudz mitra.
  • Slikta dūša un vemšana. Karstuma dūriens var izraisīt sliktu dūšu, kas rezultējas vemšanā.
  • Apsārtusi āda. Palielinoties ķermeņa temperatūrai, jūsu āda var kļūt sārta.
  • Nevienmērīga elpošana. Gūstot karstuma dūrienu, jūs elpošana var kļūt nemierīga. Elpošana var kļūt ātra un sekla.
  • Paātrināta sirdsdarbība. Karstuma dūriens var ievērojami palielināt jūsu pulsu. Karstuma radītais stress liek sirdij strādāt ātrāk. Sirdij rodas liela slodze, lai palīdzētu atdzesēt ķermeni.
  • Galvassāpes. Palielinoties ķermeņa temperatūrai, karstuma dūrienā varat izjust neciešamas galvassāpes

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais