7 padomi, kā izvairīties no karstuma dūriena

© unsplash.com

Vasara rit pilnā sparā un ik pa laikam mūs pārsteidz jauni karstuma viļņi. Karstajās vasaras dienās nepieciešams īpaši parupēties par sevi un savu labsajūtu, lai karstais laiks nenodarītu pāri.

Karstuma dūriena rezultātā pārkarst viss organisms. Šādā stāvoklī rodas dažādas veselības problēmas, tostarp paaugstinās ķermeņa temperatūra, varat izjust krampjus, galva kļūst neskaidra un sāp, rodas slikta dūša u.c. Lai izvairītos no šāda stāvokļa, svarīgi ir par sevi parūpēties.

unsplash.com

7 padomi, kā izvairīties no karstuma dūriena siltajās vasaras dienās

  1. Valkājiet brīvu, vieglu apģērbu. Pārmērīgi bieza vai cieši pieguļoša apģērba valkāšana neļaus ķermenim pareizi atdzist.
  2. Lietojiet saules aizsargkēmu un citus aizsarglīdzekļus. Ja mēs saulē apdegam, tiek ietekmēta mūsu ķermeņa spēja pareizi sevi atdzesēt. Tāpēc vasarā ieteicams, dodoties ārpus telpām, ieziesties ar saules aizsargkrēmu. Tāpat svarīgi saulainajās dienas ir valkāt cepuri un brilles.
  3. Dzeriet daudz šķidruma. Vasarā mēs pastiprināti svīstam, tāpēc, lai nepiedzīvotu dehidrāciju, kas secīgi var radīt nopietnas veselības problēmas, svarīgi ir regulāri dzert ūdeni.
  4. Pievērsiet pastiprinātu uzmanību tam, kādus medikamentus lietojat. Ja ikdienā lietojat zāles, tad svarīgi ir noskaidrot, vai šīs zāles neveicina organisma dehidrāciju, piemēram, jums palielinās urinēšanas biežums. Ja tā ir, tad svarīgi ir bieži lietot ūdeni!
  5. Neatstājiet automašīnā dzīvniekus un bērnus. Ja pat jums nepieciešams uz īsu brīdi pamest automašīnu, lai dotos darīšanās, nekad automašīnā neatstājiet bērnus vai dzīvniekus. Mašīna saulē ātri uzkarsīs. Pat 10 minūtes tiešos saules staros paaugstinās mašīnā esošo temperatūru par 6,7 grādiem. Ja mašīnā uz laiku atstāsiet bērnus vai dzīvniekus, pastāv liels risks, ka viņi var pārkarst.
  6. Karstās vasaras dienas aizvadiet mierīgi. Ja karstā laikā nevarat izvairīties no smagām fiziskām aktivātēm, tad regulāri dzeriet šķidrumu un bieži atpūtieties vēsā, ēnainā vietā. Mēģiniet ieplānot, piemēram, treniņus vai citu fizisku darbu, kas prasa lielu piepūli, agri no rīta vai vakarā, kad laiks ir vēsāks.
  7. Aklimatizējieties. Ja neesat pieradis pie karsta laika, tad sākumā ierobežojiet laiku, kas pavadīts strādājot vai vingrojot laukā, līdz esat pieradis pie karstuma. Cilvēki, kuri nav pieraduši pie karsta laika, ir īpaši uzņēmīgi pret karstuma izraisītām slimībām.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais