8 populāri mīti par olām, kuri būtu jāaizmirst

© pexels.com

7.lapa

pexels.com

7. Brūnās olas ir veselīgākas par baltajām

Ir dzirdēts, ka tumšākas krāsas produkti ir veselīgāki par gaišas krāsas produktiem (piemēram, tas attiecas uz maizi un cukuru). Taču šis apgalvojums noteikti neattiecas uz olām. Pētījumi pat esot pierādījuši, ka abu krāsu olas ir vienlīdz veselīgas.

Izrādās, ka olas, kas ilgu laiku bijušas saulē, satur 3 līdz 4 reizes vairāk D vitamīna.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais