7 produkti, kuru veselīgās īpašības mainās, kad tie ir pagatavoti

© pexels.com

5.lapa

pexels.com

5. No pagatavotiem spinātiem iegūstam vairāk kalcija

Spināti ir bagāti ar vērtīgām uzturvielām, taču mūsu organisms absorbē vairāk kalcija, ja tie būs pagatavoti, apgalvo ārste Džūlija Estlika. Tā notiekot, jo spinātos ir daudz skābeņskābes, kas bloķē dzelzs un kalcija absorbciju. Gatavojot spinātus, šis elements brūk.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ērces ir mazas, zirnekļveidīgas radības, kuras var pārnēsāt slimības, piemēram, Laimas slimību un ērču encefalītu. Tās barojas ar putnu un zīdītāju, tostarp cilvēku, asinīm. Lai pasargātu sevi, svarīgi ir vakcinēties pret ērču encefalītu. Bet kā rīkoties, ja ērce ir jau piesūkusies? To svarīgi ir pareizi noņemt!