7 produkti, kuru veselīgās īpašības mainās, kad tie ir pagatavoti

© pexels.com

3.lapa

pexels.com

3. Svaigos tomātos ir vairāk C vitamīna, tomātu zupā - antioksidantu

Esam pieraduši ēst svaigus tomātus un jā - tie ir bagāti ar C vitamīnu. Taču eksperti apgalvo, ka gatavotos tomātos ir vairāk likopēna, kas var būt spēcīgāks antioksidants par C vitamīnu. Turklāt pagatavotu tomātu organismam būs vieglāk pārstrādāt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ērces ir mazas, zirnekļveidīgas radības, kuras var pārnēsāt slimības, piemēram, Laimas slimību un ērču encefalītu. Tās barojas ar putnu un zīdītāju, tostarp cilvēku, asinīm. Lai pasargātu sevi, svarīgi ir vakcinēties pret ērču encefalītu. Bet kā rīkoties, ja ērce ir jau piesūkusies? To svarīgi ir pareizi noņemt!

Svarīgākais