7 produkti, kuru veselīgās īpašības mainās, kad tie ir pagatavoti

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Svaigās sēnēs vairāk B vitamīna, pagatavotās - mazāk toksīnu

Lai gan sēnes pēc pagatavošanas var zaudēt B vitamīnu, ir arī vairāki labumi, ko tās iegūst no karstuma. Pirmkārt, svaigas sēnes ir kā sūkļi un var absorbēt toksīnus, kas tiek iznīcināti gatavošanas procesā.

Otrkārt, gatavošanas laikā palielinās antioksidantu daudzums sēnēs, ko mūsu organismam ļoti vajag.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ērces ir mazas, zirnekļveidīgas radības, kuras var pārnēsāt slimības, piemēram, Laimas slimību un ērču encefalītu. Tās barojas ar putnu un zīdītāju, tostarp cilvēku, asinīm. Lai pasargātu sevi, svarīgi ir vakcinēties pret ērču encefalītu. Bet kā rīkoties, ja ērce ir jau piesūkusies? To svarīgi ir pareizi noņemt!

Svarīgākais