7 produkti, kuru veselīgās īpašības mainās, kad tie ir pagatavoti

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Svaigās sēnēs vairāk B vitamīna, pagatavotās - mazāk toksīnu

Lai gan sēnes pēc pagatavošanas var zaudēt B vitamīnu, ir arī vairāki labumi, ko tās iegūst no karstuma. Pirmkārt, svaigas sēnes ir kā sūkļi un var absorbēt toksīnus, kas tiek iznīcināti gatavošanas procesā.

Otrkārt, gatavošanas laikā palielinās antioksidantu daudzums sēnēs, ko mūsu organismam ļoti vajag.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Pastāvīgs nogurums, pat pēc šķietami laba miega. Miglains prāts, nevēlēšanās socializēties, grūtības koncentrēties, zems enerģijas līmenis – šie simptomi var šķist normāli mūsdienu aizņemtajā ikdienā. Tomēr tie var liecināt arī par kaut ko dziļāku – par stāvokli, ko sauc par hroniska noguruma sindromu jeb funkcionālu izsīkumu. Lūk, kā atpazīt, vai tas attiecas arī uz tevi, raksta “Healthline.com” speciālisti.

Svarīgākais