Uztura speciālista 5 padomi, kā rudenī ar ēdiena palīdzību stiprināt veselību

© f64

4.lapa

pexels.com

4. Ēdiet rudens ogas un augļus

Rudenī visur gozējas plūmes, melones, arbūzi, rudens avenes, brūklenes, dzērvenes, granātāboli, āboli un bumbieri. Tie ir sulīgi, gatavi un bagāti ar vitamīniem, tieši tāpēc jo īpaši iekārojami. Piemēram, avenes ir viens no spēcīgajiem antioksidantiem. Ēdot avenes, jūs vairosiet enerģiju un stimulēsiet asinsriti. Savukārt 100 ml svaigas granātābolu sulas nodrošina apmēram 16% no cilvēkam nepieciešamās C vitamīna diennakts devas. Tajā ir arī daudz B5 vitamīna, un tas ir lielisks kālija avots. 100 g granātābolu sēkliņu satur 63-78 kalorijas, līdz 12 mg kalcija, 35 mg fosfora, ap 260 mg kālija, turklāt šis auglis ir viens no līderiem antioksidantu satura ziņā. Katram auglim un ogai var uzrakstīt veselu sarakstu ar to labajām īpašībām, tomēr pietiek ar galveno - atcerēties, ka šie produkti ir ne vien gardi, bet arī veselīgi, tāpēc tie noteikti jāiekļauj savā ēdienkartē iespējami biežāk!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais