Uztura speciālista 5 padomi, kā rudenī ar ēdiena palīdzību stiprināt veselību

© f64

3.lapa

pexels.com

3. Novērtējiet kāpostus

Kāposti ir izcils, salīdzinoši lēts un rudenī viegli pieejams vitamīnu avots, ko var pagatavot visdažādākajos veidos. Ēdiet dažādus galviņkāpostus, ziedkāpostus, brokoļus, kalē, papildiniet tos ar lapu salātiem vai puraviem. Kāposti ir ļoti vērtīgi, piemēram, viena krūzīte sakapātu kalē lapu satur aptuveni 206% A vitamīna, 134% C vitamīna, 684% K vitamīna, 9% kalcija no pieaugušam cilvēkam ieteicamās diennakts devas. Gatavojiet salātus, ēdiet kāpostus ar mērcēm, lai dažādotu to garšu vai gatavojiet kāpostu čipsus no kalē lapiņām - sapluciniet kalē lapas gabalos, apslakiet tās ar nelielu daudzumu olīveļļas, pievienojiet garšvielas, jūras sāli, piparus un aptuveni 10-12minūtes cepiet uz cepampapīra cepeškrāsnī 180 grādu karstumā. Atdzesējiet un iegūsiet vērtīgu uzkodu!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais