3.lapa
Kāposti ir izcils, salīdzinoši lēts un rudenī viegli pieejams vitamīnu avots, ko var pagatavot visdažādākajos veidos. Ēdiet dažādus galviņkāpostus, ziedkāpostus, brokoļus, kalē, papildiniet tos ar lapu salātiem vai puraviem. Kāposti ir ļoti vērtīgi, piemēram, viena krūzīte sakapātu kalē lapu satur aptuveni 206% A vitamīna, 134% C vitamīna, 684% K vitamīna, 9% kalcija no pieaugušam cilvēkam ieteicamās diennakts devas. Gatavojiet salātus, ēdiet kāpostus ar mērcēm, lai dažādotu to garšu vai gatavojiet kāpostu čipsus no kalē lapiņām - sapluciniet kalē lapas gabalos, apslakiet tās ar nelielu daudzumu olīveļļas, pievienojiet garšvielas, jūras sāli, piparus un aptuveni 10-12minūtes cepiet uz cepampapīra cepeškrāsnī 180 grādu karstumā. Atdzesējiet un iegūsiet vērtīgu uzkodu!