5.lapa
Koriandrs jeb kinza reizēm pazīstams kā cilantro, jo tā Ziemeļamerikā sauc koriandra lapas un kātiņus (tikai žāvētas sēklas dēvē par koriandru). Pārsteidzošā kārtā koriandra lapas un sēklas ir krasi atšķirīgas pēc smaržas un garšas, tādēļ valstīs, kur tiem ir dažādi nosaukumi, cilvēki bieži nezina, ka tas ir viens un tas pats augs. Koriandra lapās ir ļoti daudz vitamīnu, īpaši A, K un E, kamēr sēklās ir daudz koncentrēta mangāna, dzelzs, magnija un kalcija. Koriandrā atrodams daudz antioksidantu, kas organismā savienojas ar brīvajiem radikāļiem un padara tos nekaitīgus. Šī efekta dēļ pētījumos koriandram konstatētas ādas novecošanos aizkavējošas īpašības. Citos pētījumos novērots, ka koriandrs, iespējams, varētu mazināt sirds slimību riska faktorus, kā arī cukura līmeni asinīs. Koriandrs labi sader ar skābo krējumu vai jogurtu, kā arī ēdieniem, kas satur rīsus.