Farmaceite iesaka 6 vasaras garšaugus, kas stiprinās veselību

© pexels.com

4.lapa

pexels.com

4. Rozmarīns

Arī šis garšaugs ir rados ar piparmētru un apveltīts ar spēcīgu smaržu. Gatavojot ēdienu, ar rozmarīnu nevajag pārspīlēt, ja nevēlaties, ka viss pārsātināts ar tādu kā skuju un citrona aromātu. Pētījumi parādījuši, ka rozmarīns veicina asinsrites uzlabošanos, īpaši smadzenēs, kas palīdz koncentrēties un uzlabo atmiņu, tāpēc ir īpaši vērtīgs jauniem cilvēkiem mācību laikā. Rozmarīns vēsturiski ir bieži izmantots, novēršot gremošanas problēmas, tomēr nav atrodami vērā ņemami pētījumi, kas pierādītu šo apgalvojumu. Interesants pētījumu virziens ir rozmarīnā atrodamās karnozīnskābes spēja uzlabot acu veselību, īpaši vecuma mākulas deģenerācijas gadījumā. Rozmarīns labi iederas, gatavojot grauzdētus dārzeņus, pievienojot piena zupām, gaļas ēdienu pildījumos un arī saldēdienos, piemēram, kēksā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Rudens ir laiks, kad dabā notiek strauja pāreja no vasaras siltuma uz aukstākiem un sausākiem apstākļiem. Līdz ar sezonas maiņu, mūsu āda bieži piedzīvo izmaiņas - tā kļūst sausāka, jutīgāka un dažkārt pat parādās pirmās zvīņošanās pazīmes. Tā kā rudenī āda kļūst īpaši uzņēmīga pret ārējiem faktoriem, ir svarīgi pielāgot ādas kopšanas rutīnu, lai saglabātu tās veselību un mitrumu līdz pat ziemai. Šeit ir pieci vienkārši veidi, kā uzlabot savu ādas kopšanu, pārejot uz vēsākiem mēnešiem, kopā ar “health.com”.

Svarīgākais