Farmaceite iesaka 6 vasaras garšaugus, kas stiprinās veselību

© pexels.com

4.lapa

pexels.com

4. Rozmarīns

Arī šis garšaugs ir rados ar piparmētru un apveltīts ar spēcīgu smaržu. Gatavojot ēdienu, ar rozmarīnu nevajag pārspīlēt, ja nevēlaties, ka viss pārsātināts ar tādu kā skuju un citrona aromātu. Pētījumi parādījuši, ka rozmarīns veicina asinsrites uzlabošanos, īpaši smadzenēs, kas palīdz koncentrēties un uzlabo atmiņu, tāpēc ir īpaši vērtīgs jauniem cilvēkiem mācību laikā. Rozmarīns vēsturiski ir bieži izmantots, novēršot gremošanas problēmas, tomēr nav atrodami vērā ņemami pētījumi, kas pierādītu šo apgalvojumu. Interesants pētījumu virziens ir rozmarīnā atrodamās karnozīnskābes spēja uzlabot acu veselību, īpaši vecuma mākulas deģenerācijas gadījumā. Rozmarīns labi iederas, gatavojot grauzdētus dārzeņus, pievienojot piena zupām, gaļas ēdienu pildījumos un arī saldēdienos, piemēram, kēksā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!