Farmaceite iesaka 6 vasaras garšaugus, kas stiprinās veselību

© pexels.com

3.lapa

Anita Vaivode/F64

3. Timiāns

Timiāns jeb mārsils ir sen pazīstams ar savām antibakteriālajām īpašībām - senie ēģiptieši to izmantoja mirušo iebalzamēšanas procesā, bet senie romieši šo augu plaši izmantoja gan ēdienu gatavošanā, lai iegūtu aromātisku garšu sieram un alkoholam, gan mājsaimniecībā, jo uzskatīja, ka istabas ir īpaši tīras, ja tīrīšanas procesā izmantots timiāns. Arī mūsdienu zinātnieki apstiprinājuši šīs antibakteriālās īpašības - timiāna tēja var palīdzēt klepus gadījumā un imūnsistēmas stiprināšanai. Timiānā esošais savienojums timols saistīts ar dažādiem veselību uzlabojošiem efektiem, bet visbiežāk pētījumos apskatīts tā efekts gremošanas trakta veselības uzlabošanā, galvenokārt atslābinot gremošanas trakta muskuļus. Timiāna lapas bieži izmanto gaļas - īpaši putnu un zivju - gatavošanā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Rudens ir laiks, kad dabā notiek strauja pāreja no vasaras siltuma uz aukstākiem un sausākiem apstākļiem. Līdz ar sezonas maiņu, mūsu āda bieži piedzīvo izmaiņas - tā kļūst sausāka, jutīgāka un dažkārt pat parādās pirmās zvīņošanās pazīmes. Tā kā rudenī āda kļūst īpaši uzņēmīga pret ārējiem faktoriem, ir svarīgi pielāgot ādas kopšanas rutīnu, lai saglabātu tās veselību un mitrumu līdz pat ziemai. Šeit ir pieci vienkārši veidi, kā uzlabot savu ādas kopšanu, pārejot uz vēsākiem mēnešiem, kopā ar “health.com”.

Svarīgākais