Farmaceite iesaka 6 vasaras garšaugus, kas stiprinās veselību

© pexels.com

2.lapa

Vladislavs Proškins/F64

2. Baziliks

Baziliks ir piparmētras radinieks, pārmantojis spēcīgu smaržu, īpaši Āzijā izplatītās varietātes jeb pasugas. Šī iemesla dēļ šo garšaugu izmanto ne tikai ēdienu gatavošanā, bet arī tējās. Bazilikā nav pārāk daudz uzturvielu, tāpēc nav tik vienkārši spriest par tā veselīgumu. Taču ir veikti pētījumi, kas liek domāt, ka tam piemīt stresu mazinošas, cukura līmeni asinīs kontrolējošas un aspirīnam līdzīgas īpašības. „Lielākā daļa pētījumu ir veikta ar saldā bazilika paveidu. Šie pētījumi ir pietiekami pārliecinoši, lai ar baziliku nepārspīlētu cilvēki, kas lieto asinsspiedienu vai cukura līmeni regulējošas zāles, jo kombinētais efekts var būt par spēcīgu. Šajā situācijā ir vērts konsultēties ar savu ārstu,” atgādina farmaceite Ērika Pētersone.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!